in

Het paar is 67 jaar getrouwd – hun laatste momenten samen zijn hartverscheurend

We dromen er allemaal over om zo’n liefde in ons leven te vinden; van het vinden van onze zielsverwant.

Sommigen zoeken hun hele leven op zoek naar hun wederhelft – anderen hebben het geluk om de persoon te vinden die hun leven onmiddellijk compleet maakt.

Zo was het voor Floyd en Violet Hartwig.

Ze trouwden in 1947 en genoten nog 67 jaar lang van elkaars gezelschap. Dat is op zich natuurlijk geweldig, maar het waren hun laatste momenten in het leven die echt spreken voor hun epische band.

Na het lezen van hun verhaal ben ik meer dan ooit overtuigd dat niet alleen ware liefde echt bestaat, maar er is daarbuiten iemand waar we onze tijd op aarde mee zouden moeten doorbrengen.

Floyd en Violet Hartwig ontmoetten elkaar op de middelbare school en begonnen een romance die zich hun hele leven zou uitstrekken. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, diende Floyd in de Amerikaanse marine. In die periode schreef het paar honderden brieven aan elkaar.

Lees ook  Prins Harry is de peetvader geworden van deze koninklijke telg

Hieronder is een uittreksel uit een van de brieven, gedateerd mei 1947:

‘Hoi schat, slechts enkele regels van deze eenzame zeeman. Mis je lieveling en zo verliefd op jou. … schat, ik zal blij zijn als ik hier uit kom.

‘Dit is niets voor mij, hoewel ik op een gegeven moment dacht dat de marine behoorlijk mooi werk was. Dat was voordat ik verliefd werd op het liefste meisje ter wereld. ‘

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog keerde Floyd terug naar huis en het paar kocht een boerderij in Californië. Ze kregen drie kinderen met elkaar.

Helaas heeft Violet enkele jaren geleden dementie ontwikkeld. Ze werd verzorgd door Floyd in het huis van het echtpaar, maar het ergste gebeurde er toen Floyd werd gediagnosticeerd met een nieraandoening. Hun kinderen en kleinkinderen waren geschokt – maar tegelijkertijd werd de band tussen Floyd en Violet nog verder versterkt. Na meer dan 67 jaar huwelijk vielen ze voor de laatste keer in elkaars armen in slaap.

Lees ook  Schoonmakers doen bizarre vondst in hotelkamer na uitchecken jong Rotterdams stel

Toen de 90-jarige Floyd in het ziekenhuis stierf, deed hij dat met de 89-jarige Violet die zijn hand vasthield. Amper een uur na zijn overlijden verliet ook Violet de wereld.

Het paar werd omringd door hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Het gezin dat ze achterlieten was natuurlijk verwoest om beide in zo’n korte tijd te verliezen, maar ze konden troost putten uit de wetenschap dat dit was wat Floyd en Violet wilden. Blijkbaar hadden ze zelfs hun kinderen verteld dat ze thuis wilden sterven terwijl ze samen waren.

“Ze hadden een speciale connectie en ik denk dat de connectie alleen maar sterker en sterker werd. Vooral tijdens de laatste maanden van hun leven, “zegt dochter Donna Scharton, in een video die gemaakt is om hulde te brengen aan het liefdesverhaal van het paar.

Hier kun je die fantastische video zien:

Te veel mensen leven tegenwoordig alleen, zonder geliefden. Deel dit artikel om hoop te verspreiden!

Deze motorrijder filmt een bestuurder die gevaarlijk van de weg afrijdt – ze ontdekken dan wat de oorzaak is

Heldhaftige agent redt hond uit brandend huis