in

Het grootste slachthuis voor honden in Zuid Korea sluit EINDELIJK zijn deuren!

Waarschuwing dit artikel bevat schokkende beelden!

Zuid Korea heeft het grootste illegale hondenslachthuis ‘Taepyeong’ eindelijk voorgoed gesloten. De actie wordt geprezen door dierenrechten activisten. Het besluit om de slachthuizen te sluiten werd al in 2013 gemaakt en is nu doorgevoerd.

Het nieuws dat gemeente van Seongnam uit de Gyeonggi provincies het slachthuis kwam vorige week naar buiten.

Bij het illegale slachthuis werden elk jaar honderd duizenden honden geëlektrocuteerd, waarna hun vlees werd verkocht aan traditionele markten.

“Ik schud mijn hoofd om hoeveel miljoenen honden hier over de jaren heen hun noodlot hebben gevonden op deze verschrikkelijke plek”, verklaarde Nara Kim , actief bij het Human Society International, aan CNN.

Het grote slachthuis Taepyong bestond uit zes gebouwen, waarvan vijf gebouwen direct zijn neergehaald met een bulldozer. Toestemming voor het zesde gebouw was er nog niet op het moment dat het geheel werd gesloten.

De activisten melden getuigen te zijn van gruwelijke beelden bij de slachthuizen. Ze troffen er hoopjes dode honden in kooien aan. Ook elektrocutie machinerij, messen en een ontharingsmachine. Al het materiaal is onmiddellijk vernietigd.

Ook de laatste legale traditionele markt waar je hondenvlees kon kopen is officieel gesloten. Het kondigt een nieuw tijdperk in het Aziatische land aan: de nieuwere generatie geeft steeds vaker aan dat ze niet geïnteresseerd zijn in het consumeren van hondenvlees: zo’n 70%.

Lees ook  Nederlandse Max (23) vermist na avondje stappen Antwerpen

Steeds vaker zullen dit soort acties worden gehouden. Zolang de dierenactivisten blijven strijden, zal de hondenvlees industrie in het land op een gegeven moment volledig opgedoekt worden.

Dat vinden wij erg goed nieuws. Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook als je het daar mee eens bent.

Lees ook  ‘Horrorongeluk’ met rondvliegende kinderen eist leven van Harley (12): ‘We zijn er kapot van’

Dochtertje verklapt hennepkwekerij op de kinderopvang: „Bij mijn papa zijn groene plantjes op zolder.’’

Hond zou worden ingeslapen, bekijk haar reactie als ze zich realiseert dat ze gered is