in

Het gezicht van deze 9-jarige werd gebruikt om abortus te promoten – dan neemt haar moeder briljante wraak.

Je weet nooit wanneer er op de sociale media weer iets verschijnt om mensen te verdelen en haat te zaaien. Helaas gebeurt dat elke dag. Dit neveneffect van de sociale media is geboren voor mensen die eerder onaangenaam zijn. Er zijn genoeg accounts die alleen maar bestaan om mensen die er anders uitzien of zich anders gedragen te beoordelen en te pesten.

Het is een droevige realiteit dat zelfs kinderen niet veilig zijn voor deze vorm van online mishandeling. Pesten op de sociale media gebeurt ongeacht leeftijd, geslacht of sociale status. Dit zal blijven bestaan zolang mensen zich kunnen verschuilen achter de anonimiteit van het internet.

Een meisje dat dit persoonlijk moest ondergaan, is de 9-jarige Sophia. De pesterijen ginggen zo ver dat mensen haar gebruikten in een campagne om abortus te promoten.

De moeder van Sophia, Natalie Weaver, antwoordde zoals elke moeder dat zou doen – ze begon een kruistocht tegen de haters in een poging om haar dochter te beschermen.

Uiteindelijk zou ze een belangrijke overwinning vieren …

De kleine Sophia werd geboren met een misvorming in haar gezicht, maar haar handen en voeten waren ook misvormd.

Ze kreeg de diagnose van Retts syndroom, een hartziekte die de taalvaardigheid en motoriek van kinderen blijvend aantast.

Als gevolg van haar toestand moet de familie van Sophia 24 op 24 voor haar zorgen. Hun dochter heeft rond de klok verzorging nodig. Uiteraard is het leven van Sophia en haar familie niet eenvoudig, maar bij elkaar vonden ze de kracht om verder te blijven vechten.

Lees ook  Moeder baart doodgeboren baby, dan zegt vroedvrouw iets dat voor altijd in haar geheugen zal blijven staan

Sophia krijgt ook erg veel steun van haar broer en zus. Beiden houden erg veel van haar!

“Ze onderging 22 operaties”, vertelde Natalie. “Ze heeft een voedingstube en een stoma, ze heeft beroertes en verstikkingsaanvallen omwille van de misvormingen en het Rett syndroom.”

Niet lang geleden begonnen de dingen te veranderen.

Twee jaar geleden werd het beleid van haar lokale gezondheidssysteem veranderd. Omdat Natalie hierdoor getroffen werd, begon ze in het openbaar te praten over de toestand van haar dochter en over de uitdagingen waarmee het gezin geconfronteerd werd. Het duurde niet lang voordat de internettrollen antwoordden.

“Mensen zoeken je uit om je te kwetsen”, zei Natalie. “Er zijn mensen die tot het uiterste gaan om hun wreedheid tentoon te spreiden. Ik had mensen die me vertelden dat ik mijn kind moest vermoorden of om haar uit haar lijden te verlossen.”

Ondanks de inspanningen van Natalie was de haat meedogenloos. De trollen wilden dat hun boodschap gehoord zou worden. Ze wilden de boodschap direct aan Natalie overbrengen.

Niet alleen gebruikte een persoon een foto van Sophia in een campagne ter promotie van abortus van kinderen met extreme beperkingen, ze bedreigden de familie van Natalie ook rechtstreeks.

“Ik blokte het en hoopte dat het weg was”, ze zei. “Maar het werd nooit verwijderd. De account bleef gewoon.”

Natalie rapporteerde de trolaccount aan Twitter. Maar de tijd ging voorbij en er werd weinig gedaan, ondanks het feit dat Natalie alles deed om deze trol het zwijgen op te leggen.

Lees ook  Oma, 68, verliest beide benen en vingertoppen na insectenbeet

Natalie vroeg haar volgers om de hatelijke berichten ook te rapporteren en sprak zelfs met lokale media om aandacht te vragen voor deze internetterreur. Ze hoopte dat het voor de nodige druk zou zorgen zodat Twitter wel moest reageren.

Ze weigerde te aanvaarden dat de trollen zouden winnen.

Na een lange strijd, kreeg Natalie een bericht van Twitter. De social media gigant verontschuldigde zich, verwijderde alle commentaren en sloot de verantwoordelijke accounts af.

Ze was tevreden met het resultaat, maar wilde nog meer doen. Natalie riep Twitter op om de manier waarop ze omgaan met hatelijke inhoud te veranderen, zeker ten overstaan van mensen met een beperking.

“Twitter moet mensen met beperkingen toevoegen aan een categorie in hun rapporteringsysteem”, zegt Natalie. “Anders weten mensen niet welke categorie ze moeten selecteren voor haat jegens mensen met beperkingen.”

Een woordvoerder van Twitter vestigde de aandacht op hun beleid omtrent hatelijk gedrag.

Deze pagina leest: “Je mag geen geweld promoten of mensen direct aanvallen of bedreigen omwille van ras, etniciteit, nationaliteit, seksuele geaardheid, geslacht, religie, leeftijd, beperking of ziekte.”

Het was een erg vermoeiende strijd, maar door dit verhaal publiek te maken en de haat jegens haar en haar familie openbaar te maken, won ze een belangrijke strijd.

De liefde voor je kind is altijd belangrijker dan DNA, huidskleur of beperkingen. Vergeet dat alsjeblieft nooit.

Steward dwingt zieke oude vrouw om vooraan in het vliegtuig te gaan zitten – seconden later beseft vreemde wat er aan de hand is.

Nieuw onderzoek toont aan dat champagne het geheugen kan verbeteren en dementie tegen kan gaan