in

Het gezicht van de 9-jarige wordt veroorzaakt vanwege haar ziekte, maar haar moeder geeft niet op

Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen bijzonder wreed zijn. De spot drijven met anderen lijkt heel gemakkelijk, ondanks het lijden dat dit met zich meebrengt. Natalie en Mark Weaver wonen in Charlotte, North Carolina, en zijn de ouders van 3 kinderen, waaronder de 9-jarige Sophia. De kleine, wiens moeder het verhaal op haar Twitter-account vertelt, lijdt aan een aangeboren ziekte genaamd Rett-Syndrome.

Een zeldzame genetische pathologie die invloed heeft op baby’s en jonge kinderen, en bijna uitsluitend op meisjes, zoals wordt aangegeven op de Franse Passeport Santé website. Het Rett-syndroom verstoort de normale ontwikkeling van het kind, vooral dat van de hersenen. Geleidelijk zal de persoon “aanzienlijke problemen hebben met beweging, coördinatie en communicatie”, die van invloed zijn bij “hun vermogen om te spreken, te lopen en hun handen te gebruiken”. Dit wordt polyhandicap genoemd.

Sophie werd ondertussen meerdere malen in het ziekenhuis opgenomen en heeft verschillende operaties ondergaan. Haar gezichtsvervormingen zijn significant en ze ontvangt daarom veel haatcommentaar. Haar ouders verdedigen haar zo goed als ze kunnen, maar toen Natalie ontdekte dat een internettrol een foto van haar dochter gebruikte voor minachting, besloot ze dat dit te ver ging.

Natalie is ondertussen een bekende Twitter-activist geworden. Haar toewijding om kinderen met deze zeldzame ziekte te helpen inspireert nu duizenden mensen. Ze verdedigt in het bijzonder de toegang tot fatsoenlijke sociale zekerheid in de Verenigde Staten en is mede-oprichter van Advocate voor Medical Fragile Kids NC.

Natalie geniet van elk moment met haar dochter, zelfs als het niet gemakkelijk is. Het kleine meisje probeert hard om actief te zijn, te lopen, te praten en haar handen te gebruiken. Ze is erg trots op haar als ze slaagt omdat het elke keer een echte overwinning is.

“Ze is de sterkste persoon die ik ken”, zo zegt haar moeder.

Toen ze een baby was, had Sophia al te maken met minachtende en weerzinwekkende blikken. Ze kreeg pure haat voor haar uiterlijk en bracht haar eerste 7 jaar door beschermd door haar familie. Maar sinds het laatste jaar besloten ze zich uit te spreken tegen de intimidatie waarvan zij het slachtoffer was.

Ze weigert haat te laten winnen. Toen ze ontdekte dat de foto van haar dochter werd gebruikt om abortus aan te raden als de prenatale diagnose duidde op een ernstige afwijking werd ze heel kwaad.

Het bericht zei het volgende:

“Het is acceptabel om te denken dat elk kind telt, maar veel van hen slagen niet in de prenatale diagnose. Het zou een verplichte test moeten zijn en als het negatief blijkt te zijn en de vrouw geen abortus wil plegen, moeten alle rekeningen die zich daarna verzamelen worden betaald door de moeder en vader van het kind”

Natalie hekelde het gebruik van de foto van haar dochter op Twitter die ook weigerden in te grijpen. Pas nadat haar boodschap viraal ging, schorste het sociale netwerk de betrokken gebruiker uiteindelijk en zeiden ze dat ze elk profiel met afbeeldingen en foto’s zouden weigeren die haat en vijandigheid jegens een persoon bevorderen, wat de reden ook is.

Voor haar ouders is Sophia een geschenk. Zoals haar moeder hieronder zegt:

“Sophia’s lach kan de pijn en wreedheid die ik voel in mijn strijd om haar en anderen te beschermen echt wegnemen. Ondanks de uitdagingen en de pijn, blijft ze schattig, positief en gelukkig! Ze heeft een uur gelachen en mijn vreugde is compleet.”

Ze is slechts een onschuldig negenjarig meisje en haar ouders hebben gelijk als ze haar willen beschermen en vechten tegen deze ongepaste haat en denigrerende blikken. Ze houden van en zorgen voor haar, dat is het enige dat telt!

Lees ook  Schokkende video: 6-jarige jongen gaat gewoon naar het toilet, dan doet lerares het ondenkbare.

Moeder met 6000 tumoren durft de deur niet uit: op een dag verzamelt ze al haar moed

Onderzoekers ontdekken dat orka’s menselijke woorden kunnen imiteren