in

Het echtpaar redt deze wolf van de verdrinking in een rivier – dan ontdekken ze iets verschrikkelijk

De laatste jaren is de discussie gestart over het uitsterven van bepaalde diersoorten en in het bijzonder met betrekking tot illegaal jagen op wilde dieren. De negatieve trend is vertraagd, maar zeker nog niet omgekeerd. En nu zijn er steeds meer landen in Europa die samenwerken om de toekomst van deze diersoorten te beschermen.

Hoewel de wolvenpopulatie sterker is dan de vorige jaren, is er nog steeds sprake van jagen op dieren.

Op een dag in Camugnano, Italië, liep een paar langs de rivier die door het stadsbos stroomde. Tijdens hun wandeling op deze grijze namiddag ontdekken ze dan iets schokkend.

Onderaan de stromende rivier zagen ze een levenloze wolf liggen. Op deze dag was het water vrij koud en het lot van deze wolf leek alles behalve positief te zijn.

Lees ook  Vader vermoordt drie dochters en pleegt daarna zelfmoord

Het echtpaar besloot toen om de wolf die ze vonden te helpen, en ze kregen ook hulp van vrijwilligers van de organisatie Adone Center voor Conservering en Onderzoek van Exotische en Wilde Fauna, om hun expertise bij te dragen.

De wolf werd toen uit het water getrokken, en ze werden gedwongen om eerste hulp toe te dienen aan de wolf. De vrijwilligers konden dan vaststellen dat de wolf, die ze Navarre noemden, neergeschoten was. En Navarre miste een puls, ademde niet en was helemaal levenloos.

Dit was maar het begin van een tragisch evenement dat later in een hartverwarmend verhaal transformeerde. Want toen geschiedde een wonder!

Lees ook  Jongetje (6) overlijdt na het eten van een pannenkoek en zijn moeder is woest

De wolf begon weer te ademen en kwam bij bewustzijn.

Dit zorgde ervoor dat Navarre naar het dierenziekenhuis kon worden overgebracht voor verdere behandeling.

De situatie was in dit stadium nog steeds kritisch, maar de dierenartsen hebben nooit opgegeven.

En na twee maanden van revalidatie was het wonder een feit. Navarre is vijf kilo bijgekomen en is terug in een betere conditie. Navarre is nu volledig buiten gevaar!

Bekijk het verhaal van Navarre in de video hieronder en deel het met je vrienden op Facebook als je ook blij bent dat deze wolf kon worden gered!

Mama zet haar 7-jarige dochter met lange haren op school af – wanneer ze terugkeert, ziet mama haar haar en gilt.

Verpleegster glipt kamer van patiënte binnen, seconden later legt de camera haar lieve gebaar vast