in

Hersenscan van jongen schokt dokters wereldwijd. Nu willen de ouders anderen waarschuwen.

Het is alleen wanneer je voor de eerste keer ouder wordt dat je echt beseft dat het gevaar overal in huis op de loer ligt. Onschuldige dingen waarvan je het nooit zou vermoeden, worden plotseling een gevaar – en als kersverse ouder zijn de risico’s moeilijk in te schatten. Uiteraard proberen we onze huizen zo kinderveilig mogelijk te maken, maar je bent nooit zeker dat je geen detail over het hoofd hebt gezien.

Dat is precies wat deze ouders ervoeren, na een ontzettend beangstigende ervaring die wereldwijd de krantenkoppen haalde.

Op een dag was de 2-jarige Chen Chen op zijn bed aan het springen toen er een ongeluk gebeurde. De Chinese jongen tuimelde van het bed en viel op de grond.

Lees ook  Onderzoek wijst uit: dít is de allergelukkigste stad van Nederland!

Helaas was het resultaat veel erger dan een bult op z’n hoofd.

Toen de jongen op de grond viel, viel hij met zijn hoofd op een elektrische snoer. Het hoofd van de 2-jarige jongen werd gespietst door de pinnen van de stekker.

Toen de ouders deze weerzinwekkende scène zagen, reden ze hem meteen naar het ziekenhuis. Daar toonde de hersenscan dat de pinnen in de hersenen van de jongen doorgedrongen waren.

Lees ook  Je verwacht het niet, Britt Dekker heeft een hemels figuur

De schokkende scans choqueerden wereldwijd families en dokters. De jongen werd onmiddellijk geopereerd, waarbij de chirurgen de pinnen zo voorzichtig mogelijk probeerden te verwijderen zonder blijvende schade na te laten.

Na een drie uur durende operatie slaagden de dokters erin om de stekker veilig te verwijderen. Momenteel is nog niet duidelijk of de jongen lange termijn schade heeft opgelopen, maar ze zijn optimistisch dat hij goed zal genezen.

Dit beangstigend verhaal toont aan dat je je huis nooit helemaal kunt beveiligen – en hoe belangrijk het is om andere ouders over potentiële gevaren te waarschuwen.

 

10-jarige overlijdt in gestoord ongeval. Dan kijken dokters naar mama en vragen haar om hartverscheurende beslissing te nemen.

Vrouw schermde zwangere vrouw af tijdens schietpartij in Las Vegas – kijk nu wanneer ze de baby ontmoet die ze redde.