in

Herken je haar nog? Ze is opgepakt en moet nu 14 jaar VAST ZITTEN!

Fotograaf Steve McCurry maakte 32 jaar geleden een foto van een Afghaanse vluchteling in Pakistan. De foto kwam op de cover van de National Geographic en ging daarna de hele wereld over als ‘het meisje met de groene ogen’ en ‘de Mona Lisa van de Afghaanse Oorlog’. Nu is bekend geworden dat dezelfde vrouw is opgepakt en tegen een 14-jaar moet vast zitten.

De identiteit van het iconische meisje bleef tot 2002 onbekend. Een speciaal onderzoeksteam vond de vrouw, die toen inmiddels 30 was, in Afghanistan onder de naam Sharbat Gula.

OPGEPAKT

Nu is Sharbat Gula weer in het nieuws. Volgens de Pakistaanse krant is ze in de Noord-Pakistaanse stad Peshawar opgepakt. De 44-jarige vrouw had een vervalste id-kaart op zak. Ze zou met vervalste papieren in Pakistan verblijven. Als ze veroordeeld wordt tot fraude kan de straf oplopen tot 14 jaar in de cel en een flinke boete.

Lees ook  Vrouw vliegt wereld over zodat hond niet wordt opgegeten

De bekende Amerikaanse fotograaf Steve McCurry fotografeerde Gula in 1984 in de omgeving van Peshawar voor het blad National Geographic. Toen was zij ongeveer 12 jaar oud. De foto werd in 1985 gebruikt op de cover van het blad, en wordt gezien als een van de meest herkenbare omslagen van het blad.

Lees ook  Sarah is al maanden vermist, nu deelt haar zoon een hartverscheurende boodschap voor haar

De foto werd het symbool voor het burgerleed tijdens de Russische bezetting van Afghanistan in de jaren ’80. Miljoenen Afghanen ontvluchtten het land en zochten een veilig heenkomen in onder andere Pakistan.

HULP

Steve mcCurry heeft aangegeven dat hij er alles aan gaat doen om haar te helpen. “Ik ben vastbesloten om alles te doen wat mogelijk is om haar juridische en financiële steun te bieden voor haar en haar familie. Ze heeft haar hele leven al geleden en haar arrestatie is een schending van haar rechten van de mens.” Liet hij op Twitter weten.

Deel dit bericht met je familie en vrienden!

Boeren verminken tegenwoordig koeien door er gaten in te boren om DEZE reden!

105-jarige ontmoet achterkleinzoon voor de eerste keer en niemand kan het droog houden