in

HEMA eigenaar zet winkelketen te koop en sluiting van filialen dreigt

Nog maar snel een aantal rookworsten inslaan

Ben je een groot fan van de HEMA-tompouche of kun je maar geen genoeg krijgen van de typerende HEMA-rookworst? Dan dan hebben we slecht nieuws: het einde van een aantal filialen lijkt in zicht. De eigenaar van HEMA wil namelijk af van de oerhollandse winkelketen en zet deze daarom te koop.

De winkelketen is al tien jaar in handen van een Britse investeerder die er nu vanaf wil.

Lees ook  Politie arresteert man voor poging tot doodslag en mishandeling vrouw

Transformatie

Lion Capital, de huidige Britse eigenaar van HEMA, wil af van de populaire winkelketen. De directie van de HEMA zou al jaren proberen de -ooit oerhollandse- winkel te transformeren tot een hip concept om zo het bedrijf verkoopbaar te maken. Daar lijkt de directie in geslaagd. De winkel werd omgetoverd tot een internationale winkelformule.

Sluiting filialen

Lion Capital heeft het bedrijf nu te koop gezet. Wat dit betekent voor de winkel zelf? Retaildeskundige Cor Molenaar vertelt aan het Algemeen Dagblad dat een verkoop, het sluiten van een aantal filialen met zich mee kan brengen. Voor winkels die minder presteren of op minder gunstige locaties zitten, dreigt sluiting met name. Molenaar denkt dat de nieuwe eigenaar de winstgevendheid per winkel zal bekijken en daarom zou het maar zo kunnen dat filialen die geen winst meer opbrengen worden gesloten.

Lees ook  Beau van Erven Dorens ernstig bedreigd

Om déze reden zie je vanaf deze week véél meer spinnen

Aha… Dus hier ligt het aan! DIT is de reden waarom je bijna nooit iets wint met een grijpmachine!