in

Heldhaftige hond Zippy sterft nadat hij gezin redt van brand

Deze heldhaftige hond uit Florida gaf zijn leven om een gezin uit een brandend huis te redden.

Afgelopen dinsdag, in de vroege ochtenduren, was de familie Butler diep in slaap, toen er een brand op hun zolder uitbrak.

Het vuur verspreidde zich razendsnel. Het brandalarm ging wel af, maar dat duurde niet lang. Zoals de vader van het gezin, Leroy Butler, aan Fox 13 vertelde: “Het duurde een korte ‘biep biep’ en daarna vatte het al vlam. Het was weg.”

Steeds sneller grepen de vlammen om zich; meubels en het plafond vatten vlam – dit alles zonder dat het gezin wist wat er aan de hand was, omdat het alarm niet meer afging.

Lees ook  16-jarige vader beet in neus van zijn baby en slingerde hem bij zijn voetjes in het rond.

Toen sprong de held van dit verhaal, Zippy, in actie! Hij voelde aan dat er een groot gevaar loerde, en begon rond het huis te rennen, hard blaffend zodat zijn gezin wakker zou worden.

Leroy vertelde dat Zippy op en neer ging, van bed naar bed. De kleine jackrussellterriër was vastbesloten om zijn gezin uit de brandende inferno te redden. Alle gezinsleden, op een na, wisten het huis ongedeerd uit te komen.

Lees ook  Groepsverkr*chting op verjaardag loopt fataal af

Allemaal, op Zippy na…

De vader probeerde nog om naar binnen te gaan om hem te redden, maar het vuur was te groot geworden. De bezorgde gezinsleden moesten wachten totdat de brandweer de vuurzee doofde. Toen ze eindelijk Zippy bereikten was het te laat, de rook was hem fataal geworden.

Tragischerwijs heeft het gezin nu hun woning, hun hond en alle foto’s tezamen verloren. Zippy was loyaal, trouw en ontzettend dapper tot aan het einde. Rust zacht, kleine Zippy

Moeder wordt wakker met ‘barstende hoofdpijn’ – krijgt te horen dat ze nog maar dagen te leven heeft

Op 83-jarige leeftijd is ze de oudste bodybuilder ter wereld – ze heeft eindelijk haar droom gerealiseerd