in

Heldhaftige hond bleef vechten om politieagent te beschermen, ondanks dat hij met een 25 cm groot mes gestoken werd.

Een politieagent beschreef het moment waarop zijn hond gestoken werd met een 25 groot mes, maar de verdachte weigerde los te laten. Hij bleef zijn politieagent beschermen en dat leidde uiteindelijk tot de arrestatie en veroordeling van de verdachte. In een nieuw boek over het voorval in 2016 praat Dave Wardell erg warmhartig over zijn hondenpartner Finn. De daden van Finn, een Duitse herder, gingen de wereld rond en dat inspireerde Wardell om “Fabulous Finn” te schrijven.

Wardell schrijft dat hij een 16-jarige verdachte op de hielen zat in Stevenage toen de tiener zijn waarschuwingen om te stoppen negeerde. Dus stuurde hij zijn hond achter hem aan.

“Ik liet Finn gaan. Toen de man over een schutting probeerde te klimmen, beet Finn in zijn onderbeen en trok hem op het gras”, schreef hij. “Plotseling werd mijn aandacht door iets gewekt. Het was een groot stuk metaal dat hij uit de borst van Finn trok. Het zat helemaal onder het bloed, het was een mes en het was ongeveer 25 cm.

Lees ook  Anouk opnieuw in quarantaine zonder gezin

Wardell, die toen 32 jaar oud was, herinnert zich: “Het zicht van het mes, dat fonkelende metaal toen hij het uit de borst van Finn trok. Dan een tweede flits wanneer de verdachte een tweede keer uithaalde, mikkend naar mijn bovenlichaam, en Finn die zich bewoog om me te beschermen en het wapen af te weren met zijn hoofd.”

De hond hield de man in bedwang tot er versterking arriveerde. Finn zat helemaal onder het bloed en had een grote wonde in zijn borst. Hij had moeite om te ademen omdat “hij lucht naar binnen zoog door een gat dat er niet hoefde te zijn.” De politieagent herinnert zich hoe de 20 minuten durende rit naar de dierenkliniek “wel een eeuwigheid” duurde.

Lees ook  Nederlandse (75) overleden na ‘sprong’ van cruiseschip

Maar als bij wonder overleefde de hond. Na een urenlange, levensreddende operatie was de hond veilig en wel. Het mes had het hart van Finn op een haar na gemist, maar bleef achter met een groot litteken.

Uiteindelijk kon Finn nog voor Kerstmis 2016 aan het werk, tot zijn pensionering in maart van vorig jaar.

De aanvaller van Finn, die toen 16 jaar oud was, werd schuldig bevonden aan “criminele beschadiging” van de hond. Wardell vind het schandalig dat het aanvallen van een servicehond niet meer bestraft wordt dan het beschadigen van eigendommen. De politieagent pleit voor een strengere bestraffing van geweld tegen servicedieren.

In oktober 2017 kreeg Finn de Dier van het Jaar Award georganiseerd door het Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn.

Rotterdamse wethouder Eerdmans pleit voor levenslang verbod op het houden van dieren na dierenmishandeling.

Juf Ank van De Luizenmoeder is een echt kijkcijferkanon en dit weekend werden alle records verpulverd!