in

Heldenactie op A32: alerte chauffeur gooit vrachtwagen voor ongeluk Overijssel

Een vrachtwagenchauffeur heeft vanmorgen bij het Overijsselse Steenwijk mogelijk veel leed voorkomen door zijn vrachtwagen stil te zetten bij een ongeluk. Op de A32 waren kort daarvoor een bedrijfsbusje en een vrachtwagen tegen elkaar gebotst.

De vrachtwagenchauffeur van het Friese bedrijf Giesing en Zn Transport zag het ongeluk gebeuren en kwam meteen in actie.

Hij zette zijn vrachtwagen schuin op de snelweg, waardoor de weg werd geblokkeerd. Eigenaar van het bedrijf Dirk Giesing is trots op zijn werknemer. Hij sprak hem vlak na het ongeluk.

Lees ook  Lexi (5) redt leven van bewusteloze moeder en kleine broertje na gevaarlijke autocrash

,,Ik ben zeker trots”, laat hij weten. ,,Hij moest snel schakelen en heeft de goede keuzes gemaakt. Het is heel goed wat hij gedaan heeft.

Hij heeft de alarmdiensten gebeld, zichzelf in veiligheid gebracht en de andere chauffeur geholpen. Hij heeft precies gedaan wat hij moest doen.”

De bestuurder van het busje is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het verkeer richting Friesland werd tijdelijk omgeleid via de vluchtstrook.

Lees ook  Verpleegster smokkelt hond van stervende man binnen in ziekenhuis – als laatste afscheid

Het bedrijfsbusje is door een bergingsbedrijf weggesleept. De vrachtwagen had amper schade en de chauffeur kon zelf verder rijden.

Hulde
Politieagent Hilda van der Walle reageert op sociale media vol lof op de actie van de chauffeur. ‘Hulde voor de chauffeur van Giesing en zn. Door zijn alerte optreden werd erger voorkomen’, schrijft ze op Twitter en Instagram.

Tweede Kamer vindt uitzondering coronamaatregelen voor Nederlands elftal een goed idee

Politie geeft harde schijf met kinderp*rno per ongeluk terug aan verdachte