in

Held redt hond uit ijskoude water in Vondelpark

Afgelopen dinsdagmiddag probeerde een hond over de laatste beetjes ijs in het Vondelpark te rennen. Het Parool bericht dat de 65-jarige Ilona zag hoe het ijs brak en de hond kopje onder ging.

Gelukkig was ook Khaidem Neblett op dat moment in het park aan het wandelen. Khaidem is een professionele taekwondoka uit Trinidad en Tobago en was in Amsterdam voor een taekwondo-kamp.

Lees ook  Beschoten Audi duikt op bij verkoopsite met de kogelgaten er nog in

Hij twijfelde geen moment en sprong het ijskoude water in om de viervoeter te redden. Hulpdiensten waren snel ter plekke en hielpen de hond en redder naar de overkant.

Het baasje van het diertje stond met tranen aan de overkant van het eilandje te wachten. Tegen AT5 vertelde Khaidem dat hij het enige deed wat hij kon doen in deze situatie: “Ik ben een goed mens. Helden zijn gewoon goede mensen.”

Lees ook  Roxeanne Hazes heeft spijt van borstvergroting

Hij raakte behoorlijk onderkoeld door zijn duik in het water. In zijn thuisland heerst een tropisch klimaat, dus deze temperaturen zijn een grote verandering. Desondanks was hij vooral opgelucht dat de hond het goed maakte.

Hieronder kan je de beelden zien van deze held en een kort interview! Laat ons weten of je zijn actie ook zo geweldig vindt!

Deze brandweerman redde een baby uit een brandend wiegje. 17 jaar later betaalt ze hem op een ongelofelijke manier terug.

Geadopteerde hond wordt naar asiel teruggebracht omdat ze veel te lief is