in

Hartverscheurende foto toont hoe agent afscheid neemt van stervende politiehond.

Het is geen geheim dat mensen en hun honden een bijzondere band hebben. De dieren zijn niet voor niets de beste vriend van de mens. Maar wanneer deze honden eindeloze uren hondentraining en dienst doorbrengen aan de zijde van hun politieagenten, hebben ze nog een hechtere band.

K9 partners worden getraind om een specifieke functie te vervullen, zoals illegale substanties opsporen, patrouilleren of bewijsmateriaal verzamelen.

Deze politiehonden begeleiden hun partners tijdens verkeerscontroles, beantwoorden noodoproepen en houden zelfs verdachten aan.

Een K9 agent is de partner van de hond zowel op het werk als thuis, dus de hond vormt ook met de familie een erg hechte band.

Lees ook  Onrust in straat in Zwolle: bewoners wachten op vermeende pedofiel

Dus je kunt je de pijn en de hartzeer van Chula Vista agent Chancellor en zijn familie wel voorstellen nadat K9 Griffen vorige week overleed.

K9 Griffen was een 7-jarige Mechelse scheper die aan een onbekende medische toestand leed. Chancellor en Griffen werkten ’s nachts in Chula Vista, en de hond verscheen geregeld tijdens openbare evenementen.

“De band tussen een K9 en zijn handelaar die lange uren samenwerken en gevaarlijke situaties meemaken, is niet te onderschatten”, verklaarde de politie van Chula Vista. “Namens alle vrouwen en mannen van de politie van Chula Vista, bedankt voor je dienst Griffen, je zult gemist worden.”

Lees ook  Het meisje werd in een pleeggezin geplaatst – let nu op haar reactie wanneer haar nieuwe gezin een mooie aankondiging doet

Hoewel de band tussen Chancellor en Griffen moeilijk te beschrijven is, zegt een foto die recent op het internet begon te circuleren meer dan 1.000 woorden.

Onze harten gaan uit naar deze agent, zijn familie en de politie van Chula Vista. Rust in vrede, Griffen.

Wachtwoorden 3,3 miljoen Nederlanders vindbaar met ´zoekmachine´

Chantals zoontje James (9) is wel héél eerlijk over zijn moeder