in

Hartverscheurend moment waarop stervende man zijn hond voor de laatste keer knuffelt.

Hartverwarmende foto’s en video’s tonen hoe Peter Robson in het Dundee’s Ninewells Hospital bezocht werd door zijn trouwe border collie. Peter zou donderdag amper enkele uren na het bezoek overlijden. Zijn kleindochter Ashley Stevens postte enkele video’s en foto’s op Facebook en bedankte verpleegster Cheryl White voor het organiseren van het ongewone bezoek.

Volgens het beleid van het ziekenhuis zijn dieren strikt verboden in het ziekenhuis, maar kan het toegelaten worden in uitzonderlijke omstandigheden “bijvoorbeeld op verzoek van een terminaal zieke patiënt.”

Lees ook  OM: Celstraf voor rijschoolhouder die leerlingen aan randde

Cheryl White werd geprezen voor haar “zorgzaam en medelevend gebaar.”

In haar Facebookpost zei Ashley: “Compleet ontroerd door het NHS Ninewells ziekenhuis. Opa’s laatste wens was om zijn hond nog een laatste keer te mogen zien. Nog altijd in shock dat de wens vervuld werd en dat ze tot het uiterste gingen om een stervende man gelukkig te maken.”

Lees ook  14-jarig meisje dan toch niet zwanger van vriend (10): “Na de bevalling laat ik DNA-test doen”

Hoofdverpleegster Fione McCallum zei: “Ik ben zo trots op Cheryl en de rest van het team voor dit zorgzaam en medelevend gebaar. Het team werkte nauw samen met de collega’s van infectiecontrole om dit mogelijk te maken.”

Moeder (33) die 4 familieleden verloor aan dezelfde ziekte, krijgt nu ook de diagnose

Wanneer de honden deze man zien zijn ze helemaal door het dolle heen, om een bijzondere reden!