in

Hartelijk weerzien: Apen zien na 18 lange jaren voor het eerst hun redster en beschermengel terug.

De milieuactiviste Linda Koebner wilde altijd het beste voor de dieren op deze wereld. Toen de Amerikaanse 23 jaar oud was en nog studeerde, nam ze aan een baanbrekend project deel. 6 chimpansees die hun leven als labodier doorgebracht hadden, zouden in vrijheid gelaten worden.

Toen was het de gangbare praktijk om proefdieren die niet meer nuttig waren gewoon te doden. Nu zouden deze dieren echter de mogelijkheid krijgen om in een groot natuurpark voor het eerst een normaal leven te leiden.

In de vrije natuur konden ze niet meer uitgezet worden omdat ze hun hele leven in gevangenschap en in een kooi hadden doorgebracht. Bovendien had een van de chimpansees een doorgedreven medische behandeling nodig. Linda zag met haar eigen ogen hoe deze angstige dieren voor het eerst van hun vrijheid konden proeven.

Zijzelf voederde een ziek dier met de fles en bracht veel tijd door met haar harige vrienden, om hen langzaam aan het leven buiten de kooi te doen wennen.

Lees ook  Een bizar fenomeen: deze man had 22 jaar lang constipatie totdat de arts 13 kg feces verwijderde

Maar uiteindelijk moest Linda van haar vrienden afscheid nemen. De dieren hadden ondertussen geleerd zelfstandig te leven. Hoewel het haar zwaar viel, zwaaide ze de chimpansees vaarwel en ging ze verder studeren. Het chimpansee project was een groot succes! De dieren plantten zich voort en werd een grote familie, die goed hersteld waren van hun leed uit het verleden.

18 jaar later besluit Linda haar vrienden opnieuw op te zoeken. 2 van de 6 apen die ze toen redde waren nog in leven. Maar ze weet: haar toen zo knuffelbare vrienden zijn vandaag wilde dieren, die met hun kracht best gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Bovendien denkt e niet dat Doll en Swing haar nog zullen herkennen. Maar zijzelf heeft deze liefdevolle dieren nooit kunnen vergeten.

Als Linda bij het verblijf toekomt, bootst ze het geluid na dat chimpansees maken om elkaar te begroeten.

Ze herkent Doll en Swing meteen. En ook zij zien de mensen die hen staan op te wachten. Als Linda in de boot stapt om hen van dichtbij te ontmoeten, lopen de twee apen al naar de aanlegsteiger.

Lees ook  Wauw, Romy Boomsma heeft een figuur waar je ‘U’ tegen zegt!

“Kennen jullie mij nog?”, vraagt Linda. Dan gebeurt het ongelofelijke: de chimpansees trekken haar bij de arm naar zich toe.

Er bestaat geen enkele twijfel over: Doll en Swing kennen de vrouw nog maar al te goed en beginnen haar te knuffelen. Normaal gaan deze wilde dieren nooit zo met een vreemde om.

Linda is sprakeloos. Er zijn bijna twintig jaar verstreken, en toch zijn deze apen haar nog niet vergeten.

Ook al kunnen Doll en Spring niet praten, bestaat er geen twijfel over hoe zeer ze van hun redster houden. Voor hen zal ze altijd een deel van de familie zijn, ook al hebben ze elkaar al zo lang niet meer gezien. Tot tranen toe bewogen knuffelt Linda met haar vrienden en ze is dolblij dat ze zo goed gegroeid zijn.

Bekijk deze emotionele reünie hieronder en DEEL dit bericht met iedereen die een hart voor dieren heeft!

Bestuurder rijdt hond aan – en laat haar 12 uur lang voor dood in de sneeuw liggen.

Jonge vrouw wandelt alleen langs de autosnelweg, dan loopt dakloze man op haar af en schreeuwt “Ga naar je wagen en sluit de deuren!”