in

Hangjongeren gebruiken egeltje als voetbal: beestje overlijdt

Een egeltje heeft een mishandeling van een paar beschonken jongeren in Oss niet overleefd. Na een avondje stappen besloot de groep met het dier te gaan voetballen.

Medewerkers van dierenambulance Maasland kregen afgelopen weekend een melding van een gewonde egel binnen. Bij aankomst troffen zij het gehavende jonge dier aan. „Hij rolde zich niet op, dat is een slecht teken, had bloed op zijn neus en kon zijn bekje niet normaal dicht krijgen”, schrijft een medewerker op Facebook.

Lees ook  Zwarte Piet tegenstanders willen landelijke intocht van Sinterklaas via een kort geding laten verbieden.

Toen zij het egeltje wilde meenemen, kwam er een vrouw aangesneld. Zij vertelde dat haar zoon ’s nachts met het beestje thuis was gekomen. Hij had een groep dronken jongeren gezien die ergens tegen aan het trappen waren. Toen de jongens weg waren ging hij kijken en trof hij het arme beestje aan.

De ambulancemedewerker heeft geen goed woord over voor de daders: „Hoe haal je het in je hoofd om een weerloos dier als voetbal te gebruiken? Alleen omdat je tegenover je ’vrienden’ stoer wilt zijn? Ik kan je vertellen dat het niet stoer is. Het is laag en vreselijk gemeen en zeer laf.”

Lees ook  Fabrikant Stint failliet

Het beestje heeft een verbrijzelde schedel en een kapotte kaak overgehouden aan het incident. De egel is uit zijn lijden verlost en ingeslapen.

Gezondheid clown Bassie gaat snel achteruit! – Dochter radeloos..

Ook Peter R. de Vries emotioneel bij schouw in zaak Nicky Verstappen: ‘Dan sta je daar’