in

Half Nederland wordt corona-risicogebied

Premier Rutte kondigde het dinsdag tijdens het Kamerdebat over corona al aan: binnenkort gaan nog eens acht veiligheidsregio’s van alarmfase ’waakzaam’ naar ’zorgelijk’.

Dat betekent dat ook in deze regio’s de kroegen om middernacht het licht aan zullen doen en dat op bruiloften maximaal 50 gasten mogen komen.

Het gaat om de veiligheidsregio’s Brabant-Noord en Brabant Zuidoost, Gooi- en Vechtstreek, Gelderland-Zuid, Zuid-Holland-Zuid, Zaanstreek-Waterland, Flevoland en Groningen, zo bevestigen ingewijden.

Lees ook  Sylvie Meis deelt sportkiekjes in aanloop naar bruiloft

Het kabinet is nog met de burgemeesters van de regio’s in conclaaf over het moment van bekendmaking – waarschijnlijk eind deze week.

Die burgemeesters moeten vervolgens weer met de andere bestuurders van de regio in overleg over de aanvullende maatregelen die ze in de regio nemen en hoe ze die gaan communiceren.

Lees ook  Bierbuiken opgelet: Je kunt nu meedoen aan het NK Bierbuikboksen

In de risicoregio’s is het aantal dagelijks vastgestelde besmettingen hoger dan 10 per 100.000. Nadat afgelopen zondag ook al de 6 risicoregio’s in de Randstad een hogere staat van paraatheid kregen, hebben met de acht nieuwe gebieden 14 van de 25 veiligheidsregio’s het predicaat ’zorgelijk’.

Langer zwanger: baby meer hersenen

‘Jonathan M. filmde ver krachting tussen Valkenswaard en Waalre’