in

Hagenaar (27) die hond in krap douchehok liet creperen krijgt 40 uur werkstraf

De politierechter in Den Haag veroordeelt een 27-jarige Hagenaar tot een werkstraf van veertig uur vanwege verwaarlozing van zijn hond, die in een krappe doucheruimte sterk vermagerd werd aangetroffen.

Daarnaast moet de verdachte nog een celstraf van zes weken uitzitten voor auto-inbraken in Rijswijk.

Agenten vielen zijn woning bij het Zuiderpark op 26 juni vorig jaar binnen, en roken een scherpe ammoniakgeur.

Die bleek afkomstig te zijn uit een krappe doucheruimte, waar de hond Aboe opgesloten was. De herdersachtige hond stond er op een vloer bezaaid met uitwerpselen en urine.

Zijn nagels waren zo lang dat lopen of staan pijnlijk was voor de hond. Agenten moesten hem in de auto tillen. De vermagerde hond woog nog maar 16 kilo.

LEES OOK!
Spaanse leger vindt dode ouderen in bejaardentehuis

De verdachte vertelde dinsdag bij de politierechter dat Aboe helemaal niet van hem was, maar van zijn neef. Die stalde de hond regelmatig bij hem, soms zonder dat hij het wist.

De rechter had daar geen boodschap aan. De verdachte was de houder van de hond, aldus de rechter, want het beest stond bij hem in de douche.

”Het is heel triest dat Aboe dag-in dag-uit moest wachten of hij nog eten zou krijgen”

,,Het is heel triest dat Aboe dag-in dag-uit moest wachten of hij nog eten zou krijgen.” De hond is inmiddels weggehaald bij de verdachte, en heeft een nieuw baasje gekregen.

LEES OOK!
Man staat buiten het verpleeghuis van zijn vrouw om 67-jarig jubileum te vieren nadat coronavirus ze scheidden

Voor de verwaarlozing van de hond kreeg de Hagenaar een werkstraf van 40 uur van de rechter. Dat was ook de straf die de officier van justitie had geëist.

Voor de verdachte was daarmee de kous niet af. Hij zou in 2018 met twee vrienden in Rijswijk ’s avonds in verschillende auto’s had ingebroken.

De Hagenaar ontkende dat op de zitting, maar werd toch veroordeeld tot zes weken cel. De officier van justitie had drie maanden cel geëist voor de auto-inbraken.

Fabiola en Stuk TV-Stefan daten met elkaar!

Aha! Dít zijn die doorzichtige sliertjes in je oog die je soms ziet