in

Haar vriendje pestte haar dagelijks om haar uiterlijk – toen plaatste ze een post op sociale media

Brittaney had een relatie met iemand die haar op al haar tekortkomingen wees. Hij dicteerde hoe ze eruit moest zien, hoe ze zich moest kleden en wat ze zou eten. Verbaal geweld werd gewoon voor Brittaney en zij verloor haar zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde.

Maar er is hoop. In een Facebook-post die duizenden keren is gedeeld legt ze uit hoe haar angsten, die werden veroorzaakt door haar toenmalige vriendje, overwon. Dit zou iedereen moeten lezen!

“Je zei altijd dat lange haren niet bij me pastte en dat je liever een vriendin met kort haar wilde. Dus ik hield mijn haar kort. Je lachte me uit en zei dat ik er belachelijk uitzag toen ik mijn haar rood had geverfd. Dus een week later kleurde ik het terug naar blond. ”

Je zei altijd dat ik teveel make-up gebruikte. Dus stopte ik er uiteindelijk mee. Je zei dat tatoeages smakeloos en lelijk waren. Je probeerde iedere keer mijn navel piercing te verwijderen. Dus verwijderde ik al mijn piercings zelf en nam geen tatoeages meer.

Lees ook  Dakloze man vraagt een 24-jarige om geld – een minuut later krijgt hij een aanbod die hij niet kan weerstaan

“Je wees me er iedere keer op dat het leek alsof ik dikker was geworden. Dus at ik steeds minder. Je wees me steeds op dingen die misgingen. Dus verloor ik al mijn zelfvertrouwen.

Ik deed alles wat ik kon om te zijn zoals jij wilde. Ik deed alles wat je me vroeg. Maar het was nog niet genoeg. Je verliet me voor een jonger, mooier meisje.

Iemand die je wel kan veranderen en kunt vormen zoals jij wilt. Tot een paar maanden geleden heb ik mezelf de schuld gegeven voor alles wat er gebeurd is.

Jij gaf mij ook de schuld. Maar uiteindelijk heb ik mij gerealiseerd hoe de waarheid in elkaar steekt.”

Jij was niet goed voor mij. Ik was te goed voor jou. Ik was niet degene die niet genoeg voor jou was.

Jij was degene die was niet genoeg was voor mij. Jij kon me niet accepteren zoals ik ben. Maar ik nam jou wel voor wie jij bent

Dus nu ben ik zo, een paar maanden later. Mijn haar is gegroeid. Het is helder rood. Ik heb een nieuwe tatoeage. Nieuwe piercings. Ik draag weer mijn make-up. Ik eet wat ik wil, wanneer ik wil en ik weeg 61 kg. Ik heb nog steeds mijn striae.

Lees ook  Onderzoek: surfers Scheveningen stierven door combinatie algenschuim en harde wind

En ik heb eindelijk mijn zelfvertrouwen teruggekregen. Ik zie mezelf eindelijk weer als ik in de spiegel kijk. Het is zo moeilijk voor me om hierover te praten en te zeggen dat ik zo kwetsbaar was door het gedrag van een man. Iets waarvan ik altijd heb gezegd dat het mij nooit zou overkomen. Het is vernederend om terug te denken over hoe slecht je mij liet voelen. Maar wat mij moed geeft om eruit te komen, is het feit dat ik uiteindelijk overwon en eindelijk weer mezelf ben.”

Brittaneys openbare Facebook post over het accepteren en liefhebben van jezelf, is van belang voor iederen. Ze is dan wel jong, maar haar post heeft al meer dan 300.000 reacties ontvangen en ze is een inspiratiebron voor ons allemaal.

Deel dit met je vrienden als je het met Brittaneys belangrijke bericht eens bent!

‘Monsterstier’ gekweekt voor meer vlees: Kijk wat er gebeurt als hij probeert te wandelen

Pluizige pup groeit erg hard en is inmiddels uitgegroeid tot een levensechte knuffelbeer