in

“Haar leven zou zo hard niet mogen zijn”: de laatste momenten van een 2-jarig kind in beeld

Er is waarschijnlijk niets dat hartverscheurender is dan een ouder die zijn kind verliest.

Enkele weken geleden kreeg fotograaf Suha Dabit de moeilijkste opdracht ooit, namelijk de kleine 2-jarige Adalynn Rogers laatste momenten vastleggen op beeld, meldt 9 News.

Adalynn werd in Tennessee, Verenigde Staten, met een hypoplastisch linkerhartsyndroom geboren, een ernstige aandoening bij de geboorte die de linkerhartklep onderontwikkeld laat. Om te kunnen overleven, had Adalynn dringend een harttransplantatie nodig.

Na twee jaar vechten voor haar leven en na talloze operaties blies Adalynn op 26 januari haar laatste adem uit in het ziekenhuis, omringd door haar familie. Moeder Kristina, papa Justin en haar drie broers en zussen stonden haar bij.

Suha kreeg de vraag om enkele foto’s te nemen van Adalynn’s laatste momenten wanneer de familie vaarwel zei.

Ze plaatste later de foto’s op de Facebookpagina “World of Broken Hearts“.

“Woorden schieten tekort om de pijn en liefde te beschrijven,” schreef ze.

Lees ook  Martin fotografeerde dit prachtige strand in Australië – dagen later ontdekt hij een pittig detail

Voor dat ze opgaf, legden Adalynns ouders uit dat haar kleine hartje het simpelweg niet langer aankon.

“Haar leven zou zo hard niet mogen zijn… en mocht ik kunnen zou ik haar mijn hart geven om ervoor te zorgen dat ze niet meer hoeft te lijden,” schreef mama Kristina.

Adalynn werd vorige week begraven, omringd door haar dierbaren. Vele verpleegsters die Adalynn de afgelopen tijd hadden geholpen, waren ook aanwezig tijdens de ceremonie.

“Het enige wat me er elke dag door haalt, is weten dat ze geen pijn meer heeft en niet meer hoeft te lijden. Ik wil iedereen bedanken voor de steun en de liefde die we tijdens die periode hebben gekregen. Addy was zo graag gezien door iedereen,” schreef Kristina op Facebook.

Elk jaar worden ongeveer 40.000 baby’s geboren met een aangeboren hartafwijking. Dat is 1 op 100 baby’s, volgens de Facebookgroep, The World of Broken Hearts.

Lees ook  Vrouw liegt tegen vriend dat ze in verwachting is van vijflingen. "Ze liet me alles doen, zelfs schaamhaar scheren"

Behandeling is beschikbaar maar er is een tekort aan orgaandonoren.

Adalynns ouders hebben een inzamelactie gestart ter nagedachtenis van hun dochter. Met het geld willen ze onderzoek voeren en aandacht schenken aan geboren hartafwijkingen en orgaandonatie.

“Fly high baby girl,” schrijft fotograaf Suha Dabit. “Je hebt zo hard gevochten en vele levens geraakt.”

Als meer mensen zich zouden aanmelden als donoren, was er misschien een hart voor de kleine Adalynn.

Heb jij je al opgegeven?

Het duurt slechts enkele minuutjes: registreer om orgaandonor te worden is mogelijk langs deze link.

Dit brak letterlijk mijn hart, maar deze verhalen zijn nodig om aandacht te verspreiden. Deel aub dit artikel met je vrienden op Facebook om meer mensen op de hoogte te stellen van het belang van orgaandonatie en hartziekten. Geen enkel kind zou mogen sterven als ze gered kunnen worden. Rust in vrede, lieve Adalynn. Je zal niet worden vergeten!

Koppel verstopt huis achter garagepoort om stedenbouwkundige voorschriften te omzeilen.

Nonchalante vliegmaatschappij vernielt gitaar van passagier – iedereen smult van zijn briljante wraak