in

Haal de handschoenen maar uit de kast; dit weekend is er kans op sneeuw!

Hagel en sneeuw; het wordt een guur herfstweekend!

Had jij ook je zinnen gezet op een beetje een warme herfst? Dat kun je wel vergeten, want niet alleen is de herfst echt begonnen, ook is er dit weekend zelfs kans hagel en natte sneeuw. Het wordt koud, dus haal die wanten en die muts nu maar echt uit de kast. Brr!

Voornamelijk een straffe noordwestenwind zorgt voor een guur herfstweekend.

Winterse buien

Dit weekend blaast een stevige noordwestenwind geregeld buien ons land binnen. Dit zijn niet zomaar buien, maar winterse buien die hagel en mogelijk zelfs natte sneeuw bevatten. De temperatuur daalt hierbij naar het nulpunt en blijft hier een paar graden boven hangen. Door een stevige wind, in het binnenland een matige westen- tot noordwestenwind en in de kustgebieden een vrij krachtige tot harde wind, kan de gevoelstemperatuur nog lager liggen dan de werkelijke temperatuur. Dat wordt bibberen!

Lees ook  Piet Paulusma geeft definitieve voorspelling voor de winter: zwaar, guur en ijskoud winterweer.
Nat en koud

Zaterdag wordt het een natte dag; er is veel bewolking en en in de ochtend trekt er een regengebied over het zuiden van het land heen. De temperaturen liggen dan nog niet heel laag; in het noorden van het land wordt het acht graden en in het zuiden van het land twaalf. ‘S middags dalen de temperaturen en trekt de wind aan, waardoor de gevoelstemperatuur rond de vijf graden zal liggen. Ook zondag blijft het weer onstuimig; zware windstoten in de kustgebieden, vele buien en mogelijk zelfs winterse neerslag zorgen voor lage temperaturen die maar net boven het vriespunt uitkomen. Een paar vlokken sneeuw zijn niet uitgesloten!

Lees ook  Douane vindt 70 kilo cocaïne in sporttassen

Verschrikkelijk nieuws voor Victor Reinier: ‘Het kwam heel onverwacht’

Ouders vermoorden 7-jarige zoon – dan vinden de dokters een briefje in zijn handen dat mijn hart in duizend stukjes deed breken.