in

Haal de barbecue maar weer uit de schuur: heerlijk nazomerweer op komst

Heerlijk nazomerweer dit weekend

De herfst is in volle gang: de bladeren vallen met kilo’s tegelijk van de bomen en de temperaturen dalen gestaag. Maar het weekend heeft andere plannen in petto, want het kan zaterdag en zondag zomaar twintig graden worden.

Er komt een heerlijk weekend aan.

Gemiddelde

Doordeweek overheerst vooral nog de bewolking, regen en een grijze lucht maar in het weekend krijgt de zon kans om door te breken. Halverwege deze week zal de regen namelijk afnemen en zal vooral de zon vaker gaan schijnen. Daarbij lopen de temperaturen op tot twintig graden. Klein detail: door het wegtrekken van de wolken wordt het ’s nachts wel weer kouder met minimumtemperaturen onder de tien graden. De temperaturen van aankomend weekend zijn ver boven het gemiddelde; in oktober komt het kwik gemiddeld niet boven de 10,2 graden uit.

Lees ook  ‘Grap’ met putdeksels hindert agenten die met spoed naar reanimatie moesten

Kleine kans

Na de zomer neemt het aantal zonnige dagen in rap tempo af. Vanaf september zakt de temperatuur trapsgewijs naar beneden. Het aantal zomerse dagen neemt in september flink af en in oktober zie je dat het aantal warme dagen (20 graden of hoger) ook snel afneemt. In november is de kans op temperaturen boven de twintig graden ronduit klein te noemen.

Lees ook  Lichamen van doodgeschoten man en vrouw gevonden aan oever in Henegouwen

Wauw: zo maak je binnen twee minuten je WiFi-signaal drie keer zo sterk!

Project ‘Poezenmaatjes’: katten helpen eenzaamheid onder ouderen te verminderen