in

Gynaecologen waarschuwen: dit is de reden waarom je je schaamhaar niet moet scheren

Er zijn talloze redenen waarom mensen hun schaamhaar scheren. Veel mensen vinden zichzelf dan ‘schoner’ wanneer het daar beneden netjes kaal is. Maar volgens de wetenschap is het eigenlijk hygiënischer om het zo te laten dan te scheren. Bekijk hier alle redenen waarom je je schaamhaar niet moet scheren.

De meeste vrouwen hebben hun schaamhaar geschoren, geknipt of anderszins verzorgd. Meer dan de helft is zelfs helemaal zonder bont gegaan. De redenen waarom vrouwen en mannen hun schaamhaar verwijderen variëren, maar velen noemen “hygiënische redenen.” De waarheid is dat het eigenlijk hygiënischer is om je schaamhaar te laten staan dan te verwijderen. Schaamhaar is een afweermechanisme voor je lagere regio. De groei van dik haar helpt stof, bacteriën en andere ongewenste elementen tegen te houden die je lichaam binnendringen. Wetenschappers geloven ook dat feromonen gevangen zitten in je schaamhaar, waardoor je aantrekkelijker wordt voor seksuele partners.

En terwijl sommige mensen schaamhaar verwijderen voor seksueel genot, werkt schaamhaar eigenlijk als een soort van kussen om pijnlijke wrijving te voorkomen bij stoten.

Wanneer je schaamhaar verwijdert, verwijder je dus niet alleen de natuurlijke barrière van je lichaam, maar je stelt het ook open voor nieuwe infecties.

“Schaamhaar verwijderen irriteert en ontsteekt de achtergebleven haarzakjes, waardoor er microscopische open wonden ontstaan”, legt Dr. Emily Gibson, MD, uit. “Wanneer die irritatie wordt gecombineerd met de warme, vochtige omgeving van de geslachtsorganen, wordt het een gelukkig kweekmedium voor enkele van de smerigste bacteriële pathogenen.”

Je kan ook vatbaarder worden voor soa’s als gevolg van seksuele activiteit.

Hoewel scheren al een tijdje populair was, is er een nieuwe interesse in dikker haar van wenkbrauwen tot schaamhoezen, dankzij beroemdheden als Emma Watson die het gebruik van bontolie verkondigt als een manier om schaamhaar te verzachten zonder het af te schaffen.

DEEL DIT BERICHT MET AL JE VRIENDEN EN FAMILIE OP FACEBOOK!

Politie ziet jongen langs de weg – beseft onmiddellijk de ernst van de situatie

Kassiere klaagt tegen oudere man omdat hij niet ‘milieubewust’ is – zijn antwoord zou door iedereen boven de 50 gedeeld moeten worden