in

Grietje (73) had affaire met haar tuinman (31), zijn jaloerse vriendin schiet haar neer

De 25-jarige vrouw die maandagmiddag een Nederlandse bejaarde zou hebben willen doodschieten in haar huis in België, kan zich van de schietpartij niets meer herinneren.

Dat heeft ze althans aan de recherche verklaard, zo laat haar advocaat aan deze nieuwssite weten. ,,Ze kreeg een black-out en weet niet eens meer hoe ze thuis is gekomen. Van een eventueel vuurwapen weet ze niets.”

Het slachtoffer, de 73-jarige Grietje uit Nederland, werd maandag in haar eigen huis door twee kogels geraakt en lag langere tijd kritiek. Inmiddels is ze buiten levensgevaar en stabiel.

De vrouw was goed bevriend met het echtpaar, dat ervan verdacht wordt haar te hebben willen vermoorden.

,,Ze kennen elkaar al jaren en kwamen geregeld bij haar over de vloer”, zegt raadsman Olivier Mostrey.

Zo hielpen ze de Nederlandse met boodschappen en deden ze een deel van het huishouden.

Volgens bronnen rond het onderzoek wordt het motief van de schietpartij gezocht in een buitenechtelijke relatie.

De 31-jarige Ayub, al geruime tijd de tuinman van Grietje, zou een affaire met de 73-jarige vrouw hebben gehad.

Zijn echtgenote, de 25-jarige Summer, wist daarvan en wilde dat er een einde aan kwam. Daarom reden zij en haar man die maandag naar Wielsbeke.

Lees ook  Bladblazer gaat gewoon te werk en blaast blaadjes weg tijdens hevige westerstorm

Ontdaan en verward
Hoe het tot een schietpartij kwam, wie het wapen bij zich had en wie de trekker heeft overgehaald, blijft onduidelijk. De advocaat van Summer meldt dat zijn cliënt helemaal niets meer weet.

,,Ze is erg ontdaan en verward en weet niet eens meer hoe ze veilig thuis is gekomen. Wat er binnen ook is gebeurd: dit heeft ze nooit gewild. Ze is er zeer emotioneel onder.”

Volgens de raadsman heeft zijn cliënte geen strafblad. ,,Voor zover ik weet is ze nog nooit met justitie in aanraking gekomen.”

De advocaat van Ayub I. kan alleen bevestigen dat zijn cliënt is aangehouden en is overgebracht naar de gevangenis.

Na de schietpartij reden de twee nog terug naar Temse én plaatste een van hen berichten op hun gemeenschappelijke Facebookpagina, alsof er niets aan de hand was. In Temse pikten ze hun dochtertje van 4 op en brachten haar naar de moeder van Summer.

Niet veel later werden ze in de boeien geslagen: de vrouw in de buurt van Temse, haar man reed zelf terug naar Wielsbeke en gaf zich vrijwillig aan.

Lees ook  Idioot valt oudere vrouw midden in de nacht op verlaten straat aan - kijk nu als ze wraak neemt

Hij had na de schietpartij ook zelf de hulpdiensten gebeld, die intussen in de woning het leven van Grietje probeerden te redden.

Bedreigd
Grietje werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is intussen stabiel. Overmorgen beslist de raadkamer over het verdere lot van Summer A. en Ayub I.

De advocaat van Summer kan niet inhoudelijk reageren op het verhaal van de affaire, omdat hij het dossier nog niet heeft ingezien.

,,Ik houd er wel ernstig rekening mee dat, gezien de ernst van de feiten, er een psychiatrisch onderzoek gaat komen naar mijn cliënt.”

Het Nederlandse slachtoffer verhuisde pas vorig jaar naar Wielsbeke. De vrouw woonde er volgens Het Nieuwsblad grotendeels alleen in een villa met een zwembad.

,,Ze was bang en voelde zich bedreigd”, zegt een buurman tegen de Belgische krant. Volgens een werkneemster van een bedrijf uit de buurt belde Grietje vorig jaar nog huilend aan omdat ze bang was dat haar iets zou overkomen.

Politie waarschuwt: zo ziet nieuwe bombrief eruit

80-jarige Kees redt leven van verdrinkende peuter in Volendam