in

Grapperhaus die zelf corona niet serieus nam heeft nu kritiek op BN’RS

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus vindt het “uiterst onverantwoord” dat een aantal bekende Nederlanders oproept de coronaregels niet langer te volgen.

“De maatregelen die we treffen zijn echt nodig”, zegt de minister die vorige maand in opspraak raakte omdat hij op zijn bruiloft de coronaregels overtrad.

“Je moet niet alleen maar roepen: ik doe niet mee. Dat helpt niemand verder”, aldus Grapperhaus. Onder anderen Famke Louise, dj Paul Elstak en Thomas Berge begonnen maandagavond op social media een protestactie tegen het coronabeleid van het kabinet.

Lees ook  Man achtervolgt 14-jarig meisje en probeert woning binnen te dringen om te ver krachten

Onder de noemer #ikdoenietmeermee eisen ze “duidelijkheid, eerlijkheid en transparantie”. Hoewel de BN’ers uitspraken deden als “alleen samen krijgen we de overheid onder controle” en hun volgers opriepen die boodschap te delen, is er volgens Grapperhaus geen sprake van opruiing. “Ik geloof niet dat het zover is gegaan.”

Eerder noemde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge de actie “onverantwoord”. Hij wil met een aantal BN’ers in gesprek gaan.

Lees ook  Tientallen CrossFitters die wel heel pijnlijk op hun bek gaan

“Vragen is goed, kritiek is prima, maar #ikdoenietmeermee is onverantwoord. Om kwetsbare mensen te beschermen, om te zorgen dat de zorg het volhoudt, moeten we juist wel meedoen – allemaal.”

Woeste Famke Louise slaat microfoon uit handen reporter

51-jarige Jennifer Lopez heeft nog steeds perfecte rondingen – WOW