in

Gorilla trekt eigen haren uit van frustratie nadat ze 30 jaar in kooi zit opgesloten in winkelcentrum

Een gorilla die in een kooi wordt gehouden op de zevende verdieping van een shoppingcenter had jaren geleden al bevrijd moeten worden.

Maar nu is op hartverscheurende beelden te zien hoe Bua Noi haar eigen haren uittrekt en angstig in haar smerige kooi rolt. De 30-jarige aap is zichtbaar gestresseerd en zette nooit een voet buiten haar kooi met betonnen vloer.

Bua Noi leeft in de smerige Pata Zoo in Bangkok, Thailand, die gehuisvest is in een shoppingcenter.

Ze werd als jong in 1992 vanuit Duitsland naar Thailand gebracht nadat de dierentuin zo’n 80.000 euro voor haar betaald had.

Sindsdien verbleef ze moederziel alleen in de kooi en bezoekers zeggen dat ze de tranen in haar ogen zien. In 2015 werd er opgeroepen om haar te bevrijden en de dierentuin te sluiten.

Lees ook  Duitser zwemt naar zijn werk om niet in de file te staan.

Maar schokkend genoeg, zit ze nog altijd in de dierentuin, samen met andere dieren zoals orang-oetans, chimpansees, luipaarden, reptielen en vogels als buren.

Een bezoeker die de beelden filmde, zei:

“Ik voelde me slecht voor de aap. Ze zag er zo droevig uit. Het is verschrikkelijk omdat er geen hoop meer is voor haar.”

Vier jaar geleden werd de overheid attent gemaakt op de belabberde situatie van de dierentuin. De dierentuin kreeg uiteindelijk het bevel om te sluiten omdat ze niet over de nodige vergunningen beschikten. Er werd ook bevolen om de gorilla en de andere grote dieren te verplaatsen.

Ondanks de oproepen om haar los te laten, hield de eigenaar van Bua Noi, Kanit Sermsirimongkol haar en tekende een overeenkomst om beter voor haar te zorgen.

Lees ook  Angelique (42) heeft misofonie: ‘Als ik smak- en slikgeluiden hoor, word ik misselijk’

Hij houdt vol dat er ‘geen probleem’ is en dat haar droevige blik haar ‘natuurlijke uitdrukking’ is. De eigenaar voegde eraan toe: “We zorgen voor Bua Noi alsof het onze eigen dochter is.

Ik weet dat we op een dag een geschikte thuis voor haar moeten vinden, maar het is geen goed idee om haar onmiddellijk in het wild vrij te laten zonder haar te leren hoe ze zelfstandig moet overleven.”

Het is onze plicht als dierenliefhebber om dergelijke wantoestanden onder de aandacht te brengen. De druk om deze aap te bevrijden moet dringend opgevoerd worden!

Geslachtsdeel van baby geamputeerd nadat verpleegster besnijdenis verknoeit.

Roxeanne openhartig over leeftijd waarop ze ontmaagd werd.