in

Gordon deelt voor en na-foto’s na voltooien afkicktraject

Gordon deelt goed nieuws uit Zuid-Afrika. Hij heeft zijn afkicktraject voltooid. ”I did it! Een maand lang in rehab om mijn verslavingen te overwinnen en mag ik morgen naar huis!,” schrijft hij in een lange post op Instagram en deelt daarbij voor en na-foto’s.

En dat hij er nog niet is, beseft Gordon maar al te goed. ”De moeilijkste reis gaat nu nog komen in een maatschappij waar drank en drugs vrijelijk te verkrijgen zijn en waar menig een (zonder het vaak zelf te weten) niet meer buiten kan. Voor mij was de maat vol maar de erkenning van je machteloosheid naar de substantie toe is de grootste stap en die heb ik gezet,” gaat hij verder.

Hij vervolgt: ‘Wat ben ik mezelf tegen gekomen en ik hoop dat elke traan die ik hier heb gelaten staat voor een glimlach in de toekomst want dat beloofd dan een zeer leuke tweede helft van mijn leven te worden. Ik ga het nog heel moeilijk krijgen maar met de steun van mijn beste vrienden en familie moet het me lukken.” De presentator heeft weer geleerd van zichzelf te houden, want dat deed hij volgens zichzelf al jaren niet meer. ”Ik heb een onvergetelijke ervaring mogen beleven en waanzinnige inspirerende mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt en eigenlijk zou iedereen eens moeten doen wat ik nu heb gedaan gewoon eens tijd voor jezelf nemen.”

LEES OOK!
Artsen geven man nog één week te leven - dan neemt zijn zwangere vrouw moedigste beslissing van haar leven

En dat hij in een luxe resort zat heeft het hem niet perse gemakkelijker gemaakt. ”Het maakt niet uit waar je zit, van welke komaf je bent of hoeveel of hoe weinig geld je hebt de strijd en het proces om je verslaving te overwinnen is hetzelfde. (..) Wekenlang intensieve therapieën en gesprekken hebben zijn vruchten afgeworpen, maar ook de mindset naar een andere gezondere levensstijl doen mij meer dan goed. Ik viel als bonus ook nog even 6 kilo af in een maand en is mijn Diabetes type II zo goed als weg!”

LEES OOK!
Archeologen doen lugubere vondst: 2 baby’s opgegraven die schedels van andere kinderen als helm droegen

”Ik ben zo dankbaar dat ik zoveel steun heb gekregen uit Nederland, dat heeft me ook zo sterk gemaakt onwijs lief en bedankt!” Zijn leven heeft een andere weg gekregen en die kant pakt hij nu met beide handen Hij. Gordon sluit zijn post af met de mooie woorden: ”Het universum leidt me al sinds jaar en dag en ook hier bracht het mij om mezelf weer te hervinden en te herpakken.”

Gordon maakte eind juli bekend in behandeling te zijn voor een alcohol- en cocaïneverslaving (zie video hierboven). “Zoals iedereen er soms achterkomt in het leven dat bepaalde dingen niet goed voor iemand zijn maar er maar mee doorgaat om de ‘pijn’ te verzachten, heb ik ervoor gekozen om een rehabkliniek te bezoeken”, liet Gordon destijds weten op Instagram.

Zien: zo zag je Gaby Blaaser nog nooit

ZIEN: Dit is de oudste zoon van Michael van der Plas!