in

Gootsteenontstopper in handgelpompje Ikea: klanten lopen brandwonden op

Bezoekers van de Ikea in Haarlem dachten zaterdagavond hun handen te ontsmetten met een fles desinfecterende handgel die bij de ingang stond, maar in werkelijkheid zat er voor een deel riool- en gootsteenontstopper in de fles.

Een letselschadebureau stelt Ikea Nederland aansprakelijk voor eerstegraads brandwonden die klanten afgelopen weekend hebben opgelopen.

Ikea Nederland betreurt het incident en geeft aan dat ‘dit nooit had mogen gebeuren’. Volgens de woonwinkel is er sprake geweest van een menselijke fout.

,,Door verwarring bij een schoonmaker is er per ongeluk een deel schoonmaakmiddel in een fles desinfecterende vloeistof terechtgekomen. Hierdoor hebben een medewerker en een aantal klanten schade aan hun handen opgelopen.”

Lees ook  Na 32 uur in de operatiekamer zakken de artsen op de grond in elkaar. Maar wat hen gelukt is? Daarvoor is de patiënt hen eeuwig dankbaar!

Letselschadebureau JBL&G stelt dat door de aanwezigheid van de ontstopper twee klanten nu eerstegraads brandwonden hebben.

‘Nog voordat de slachtoffers de winkelvloer boven hadden bereikt, begonnen hun handen enorm te branden en pijn te doen’, aldus JBL&G.

De gewonde klanten zouden zijn opgevangen in het bedrijfsrestaurant. Vervolgens hebben ze een bezoek gebracht aan hun huisarts, die eerstegraads brandwonden bij hen zou hebben geconstateerd. Ze zouden blaren hebben en dikke, opgezwollen handen.

Het letselschadekantoor stelt Ikea ‘aansprakelijk voor de kwetsuren van het tweetal’ en roept andere gedupeerden op zich bij het kantoor te melden.

Hoeveel schadevergoeding en smartengeld eventueel geclaimd gaat worden, is nog niet bekend. De aansprakelijkheidsclaim van JBL&G is nog niet bekend bij Ikea.

Lees ook  Karin bloemen is 25 kilo afgevallen door dieet

Maatregelen
Het hoofdkantoor van de woongigant heeft zaterdagavond direct extra maatregelen genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Alle winkels zijn op de hoogte gesteld en schoonmakers en medewerkers zijn extra geïnformeerd. Ikea houdt contact met de klanten die met de ontstopper in aanraking zijn gekomen.

Met de schoonmaker die de twee flessen door elkaar heeft gehaald, gaat het naar omstandigheden goed. Hij voelt zich heel schuldig en heeft nooit gewild dat dit zou gebeuren, aldus Ikea.

Een woordvoerder van de politie Noord-Holland liet weten dat de schoonmaker de Nederlandse taal niet helemaal beheerst, en de flessen op elkaar lijken.

Politie valt woning binnen op zoek naar katje Lee om te euthanaseren

Dolfijn Zafar had net gegeten toen een schip hem dodelijk raakte