in

Goed nieuws voor de laatkomers: Mensen die vaak te laat komen zijn in het leven het meest succesvol

Volgens mij kent iedereen wel iemand die altijd te laat komt. Het bijzondere is dat ze daadwerkelijk denken recht te hebben om laat te komen, want zo zijn ze nu eenmaal.

Voor sommige lijkt het alsof zij geboren zijn voor time management, terwijl anderen waarschijnlijk nooit de kunst van plannen onder de knie zullen krijgen.

Mensen die altijd keurig op tijd zijn, of zelfs te vroeg, irriteren zich waarschijnlijk aan deze groep mensen. Maar eigenlijk zouden we moeten stoppen met mensen die te laat komen af te branden.

Waarschijnlijk zijn ze niet lui, het zou zelfs kunnen dat ze veel meer aan hun hoofd hebben, dan je waarschijnlijk denkt. Door multitasking verliezen ze zelfs alle besef van tijd.

Er bestaan onderzoeken die de efficiëntie van multitasking in twijfel trekken, Maar uit recent onderzoek blijkt toch dat vooral succesvolle mensen de neiging hebben om meerdere dingen tegelijk te doen.

LEES OOK!
Gaby Blaaser wil cosmetische ingreep: “Hoe bloter, hoe beter.”

Altijd te laat komen kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat laatkomers optimistisch zijn. Als optimist heb je de neiging om te denken dat je meer tijd hebt dan je daadwerkelijk hebt. Klinkt best logisch, toch?

Dit positieve denken is eveneens een karaktereigenschap die voor succes kan zorgen. Maar er is meer: Optimisme laat je namelijk langer leven.

Wie positief door het leven gaat, ervaart minder stress wat beter is voor ons hart en de algehele gezondheid.

In de jaren 50 verdeelden onderzoekers mensen in twee groepen: type A en type B. De eerste was competitief en ongeduldig, de tweede relaxed en creatief.

LEES OOK!
Hij sloot 30 jaar geleden de deal van zijn leven: hoe Jack Nicholson schatrijk werd van zijn rol in ‘Batman’

Dus… als je vaak te laat bent, zou je tot de tweede categorie behoren. Onderzoek liet zien dat de twee verschillende types een volledig andere perceptie van tijd hebben.

Na een minuut moesten participanten gissen hoeveel tijd vergaan was. Mensen gedefinieerd als type A gokten gemiddeld 58 seconden, waar type B-mensen dachten dat ze gemiddeld al 77 seconden aan het onderzoek meededen.

Je kan er gewoon niks aan doen dat je altijd te laat bent. Jij beleeft de wereld gewoon anders dan hoe jouw ”zeurende” vrienden dat doen.

Volgende keer als je weer de wind van voren krijgt omdat je weer eens te laat bent, verwijs ze dan naar dit artikel. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen.

Veel ouders trekken en tillen kinderen op aan hun armen. Als je DIT weet denk je de volgende keer wel 2 keer na!

Familie Anne Faber geeft Hiddema gelijk over ‘gruwelijke details’ in debat