in

Glazenwasser geeft toe: ik vermoordde vier vrouwen

Een 55-jarige Belg, een glazenwasser uit Antwerpen, heeft na ruim twintig jaar bekend dat hij niet één, maar vier vrouwen heeft vermoord.

Stephaan D.L. uit Deurne had eerder al een moord bekend, maar tijdens een verhoor bekende hij vandaag drie andere dodingen, melden Belgische media.

De man werd in oktober vorig jaar aangehouden op verdenking van de moord op een 30-jarige vrouw in Antwerpen in 1992. Ariane Mazijn was gewurgd en had steek- en snijwonden. Haar dood was lange tijd een mysterie.

LEES OOK!
Baby olifantje doorzeefd met 70 kogels nadat stropers hem doodden voor zijn slagtanden.

In september van dit jaar werd D.L., toen nog in hechtenis, aangehouden voor een tweede moord in 1997. Ook de dood van Eve Poppe was jarenlang in nevelen gehuld.

Verrassing
Dat hij achter de dood van Mazijn zat, was duidelijk. Nadat Stephaan D.L. dinsdag ook had bekend Poppe te hebben omgebracht, gaf hij – voor de politie een complete verrassing – toe nóg twee vrouwen om het leven te hebben gebracht.

LEES OOK!
Slapend meisje (14) overlijdt door ontploffende smartphone: ‘Kan het nog steeds niet geloven’

De twee moorden die de man nu heeft toegegeven, zijn gepleegd in 1993 en 1994. Slachtoffers waren de destijds 28-jarige Lutgarda Bogaerts en de 46-jarige Maria Van Den Reeck.

Dna
Stephaan D.L. kon worden opgepakt door Dna-onderzoek. Zijn advocaten Seno De Vriendt en Christian Clement willen niet reageren op het nieuws van de bekentenissen, dat Het Nieuwsblad vernam van bronnen rond justitie. „In de huidige stand van het onderzoek kunnen we geen commentaar kwijt.”

Barbie zet moeder voor schut

Dikke BMW gestript voor autozaak Enter: ‘Ze hebben ‘m helemaal kaalgeplukt’