in

Gina en Marinus gruwelijk toegetakeld..

De twee slachtoffers die zaterdagochtend dood werden aangetroffen in een Pathé-bioscoop in Groningen zijn Gina en Marinus, een ouder echtpaar dat bij het schoonmaakbedrijf Gom werkte. Dat bevestigen meerdere bronnen dicht bij het onderzoek aan De Telegraaf.

Zaterdagochtend werden twee lichamen gevonden in de bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep. Beide slachtoffers zijn door geweld om het leven gekomen, bevestigt de politie. Van de vermoedelijke dader werd een signalement verspreid. Het gaat om de 33-jarige Ergün S.. S. is zondagochtend opgepakt bij een tankstation op zo’n drie kilometer van de bioscoop. Waarschijnlijk is de verdachte zaterdagochtend met de schoonmakers mee het pand ingelopen.

De politie bevestigt dat een man (56) en vrouw (55) zijn omgebracht. Er is vooralsnog geen aanleiding om te vermoeden dat de verdachte en het stel elkaar kenden. Dat heeft de politie zondag meegedeeld.

Lees ook  Dna Jos Brech gevonden in onderbroek Nicky Verstappen

Op camerabeelden is te zien dat de man zaterdagochtend rond 07.30 uur de bioscoop binnenkomt, en die kort daarop ook weer verlaat. Om 09.20 uur zijn de lichamen van het echtpaar gevonden.
Steunbetuigingen

Op sociale media stromen de steunbetuigingen voor familie en nabestaanden binnen. Bronnen uit de directe omgeving van de slachtoffers melden dat het echtpaar al langere tijd bij het schoonmaakbedrijf werkt. Ze woonden in Slochteren.

De twee werden op gruwelijke wijze door steekwonden om het leven gebracht. Bij één van de slachtoffers was de nek doorgesneden. De familie heeft met ontzetting gereageerd. Eén van de slachtoffers werd aangetroffen op de roltrap, het andere slachtoffer lag hoger in het gebouw.

Overigens is verdachte S. eerder in aanraking met justitie gekomen. Hij stond recentelijk nog voor de rechter voor rijden onder invloed van drugs, zo blijkt uit informatie die De Telegraaf in handen heeft. Dat gebeurde vorig jaar in het Groningse Sappemeer.
Verbijstering in Groningen

Lees ook  ‘Drugsatlete’ Madiea G. moet 8,5 jaar de cel in en barst in tranen uit

In de drukke binnenstad van Groningen is zaterdag verbijsterd gereageerd op de gruwelijke vondst van de twee doden. Horecaman ’Oom Willy’ is erg geschrokken, zegt hij, kijkend naar de bioscoop en alle politie-inzet die daar zichtbaar is. „Wat is hier toch gebeurd? Ik heb niks gezien of in de gaten gehad tot de politie kwam.”

Tim van Dellen woont tegenover de bioscoop. „Ik werd wakker van de politie. Onvoorstelbaar. De jongens van de horeca waren onder mij nog tot zeven uur in de ochtend aan het werk. Dit is vreselijk.”

Voor het bioscooppand werden zaterdag hekken met zwarte doeken geplaatst. Het Gedempte Zuiderdiep werd afgezet en het onderzoek was de hele dag bezig. Het duurde tot zaterdagavond totdat de lichamen werden weggehaald.

Slachtoffers bioscoopmoord Groningen waren getrouwd en woonden in Slochteren

Zó ziet de knappe Anna Nooshin eruit met blond haar