in

Gigantische Aziatische wesp gevangen mogelijk zijn er nog meer!

In de Amerikaanse staat Washington is een gigantische Aziatische wesp gevangen. Insectenbestrijders hebben tot half september de tijd om de nesten te vinden, voordat de paartijd begint en er meer van deze reusachtige hoornaars opduiken.

De reuzenhoornaar werd gevangen met een flessenval, ten noorden van Seattle bij de Canadese grens.

Wetenschappers hebben volgens het Washington State Department of Agriculture (WSDA) deze week bevestigd dat het inderdaad om een Aziatische wesp gaat.

,,Het is de eerste reuzenhoornaar die levend in een val is aangetroffen in een omgeving waar het insect al vijf keer werd waargenomen.

Lees ook  Nederlanders in Amsterdam worden verrast door poedeln*akte dame tijdens dagje gezellig shoppen

Dit is bemoedigend, omdat het betekent dat we weten dat de vallen (er zijn er 1400 uitgezet, red.) werken”, zei Sven Spichiger, hoofd-entomoloog. ,,Maar het betekent ook dat er werk aan de winkel is.”

De staat is nu van plan om met infraroodcamera’s naar nesten te zoeken en extra vallen te plaatsen om de hoornaars levend te vangen.

Levende wespen kunnen worden gevolgd naar hun kolonie, zodat het nest kan worden uitgeroeid. Tegen half september moeten de nesten vernietigd zijn, omdat de koninginnen dan nieuwe koloniën creëren.

Vijf centimeter
De Aziatische reuzenhoornaar, ‘s werelds grootste is vijf centimeter lang, kan hele bijenkorven van honingbijen verwoesten en een pijnlijke steek bij mensen veroorzaken.

Lees ook  Deze moeder is volledig van streek wanneer ze haar autistische dochter haar eerste woord hoort uitspreken

Boeren in het noordwesten van Washington zijn afhankelijk van die honingbijen, omdat ze veel gewassen, zoals appels, bosbessen en kersen bestuiven.

Het is niet bekend hoe het insect in Noord-Amerika is beland. Het dier leeft normaal gesproken in de bossen en lage bergen van Oost- en Zuidoost-Azië.

Zo ziet de gespierdste vrouw ter wereld er uit in een bikini

Moeder (28) uit Liedekerke vermoordt pasgeboren baby