in

GEZIN huilend meisje bedreigd en uitgescholden door anti pieten

De intocht van Sinterklaas had gisteren voor kinderen in Zaandam een onvergetelijke dag moeten zijn. Maar door de aanwezigheid van de vele Anti-Piet demonstranten werd het nachtmerrie.

Kinderen die passeerden kwamen terecht tussen tientallen tegenstanders van de Zwarte Piet. Op beelden is te zien hoe een aantal kleine kinderen zo erg schrikken dat ze bang worden en huilen.

De beelden gingen viraal. Alsof het traumatiseren van de kinderen nog niet genoeg was wordt de familie nu ook opgejaagd op het internet. Op sociale media gingen tegenstanders van zwarte piet los tegen het meisje en haar moeder. Ze bedreigden haar en scholden haar uit.

Haar man Barry is woedend en vertelt op Facebook wat er gisteren gebeurde.

Hi guys, ik ben de vader én partner van het meisje, de moeder én het mannetje met zn blauwe jas. Hij hield het bord voor zich met de tekst: Welcome Zwarte Piet. Er wordt veel gesuggereerd dat dit in scene is gezet.

Daarnaast wordt mijn vrouw bejegend dat zij als niet NL’er dr mond moet houden. Er is dus veel weerstand tav van dit artikel. Ik wil dit even op de juiste manier vertalen/uitleggen. Mijn dochter was inderdaad zwaar bedroefd dat deze mensen zowat in onze voortuin ‘haar’ zwarte Piet weg willen hebben.

Zij ziet het verschil tussen zwart/wit niet. Maar wel tussen goed en fout. In haar beleving zijn de mensen die zwarte Piet, waar ik haar als NL’er (geboren en getogen A’dammer) mee laat opgroeien slecht. Het feit dat mijn vrouw een niet NL’er is, maar dus wél de cultuur én traditie accepteert wordt op social media gediscrimineert. Want zij moet ‘oprotten’ omdat zij niet vloeiend NL spreekt. Let wel, kinderen zijn NL. En het heeft impact op mn kleine meisje.

Wilde dit even met jullie delen.

Winkeldief leidt jong kind op om snoepjes te stelen in een supermarkt.

Man traint hond om pro pieten te bijten, wordt zelf gebeten