in

Gezicht van baby zit onder de bloederige zweren. Wanneer mama ontdekt waarom, stuurt ze dringende boodschap uit voor andere ouders.

Voor een ouder zijn er weinig dingen zo erg als je kind ernstig ziek zien worden. Als moeder of vader wil je alleen maar dat je kinderen gezond en gelukkig opgroeien. Het idee van te moeten toezien wanneer ze dat niet zijn, en er niets aan kunnen doen, is ondraaglijk. Moeder van twee, Kayley Burke uit Queensland in Australië, kwam onlangs naar buiten met iets wat precies dat was. Het was vreselijk, maar helaas ook perfect vermijdbaar.

Haar zeven maanden oude zoon Elijah had de waterpokken. Hij was nog niet oud genoeg om tegen de ziekte ingeënt te worden, en omdat ouders hun besmette kinderen niet thuis hadden gehouden, kreeg ook Elijah de ziekte en werd extreem ziek.

Lees ook  Hartverscheurende foto: paard 'huilt' na verliezen veulen bij geboorte

Kayley zelf, en haar ander kind Kaliah, kregen het ook. Maar Kaliah was recent gevaccineerd, dus was de ziekte minder erg dan bij Elijah. Maar dan nog leed ook Kaliah zeer veel pijn.

“Ent je kinderen in, mensen”, schreef Kayley op Facebook.

“De onderstaande foto’s tonen precies waarom. Onze arme babyjongen is te jong voor een inenting en kreeg de waterpokken. Hij is nu al een week ziek.”

De bezorgde vrouw vertelde aan Sunshine Coast Daily: “Het is vreselijk, ik kan me niets erger bedenken.”

“Ik vind het ontzettend vervelend dat hij ziek is. Ik ben een sterke voorstander van inentingen en ik ben zeker dat hij met een vaccinatie niet zo ziek geweest zou zijn.”

Haar Facebookpost gaat verder: “Kaliah en ikzelf hebben ook de waterpokken.”

Lees ook  Vrouw laat scheet tijdens operatie en zet de operatiezaal in brand.

“Gelukkig werd Kaliah wel ingeënt en zijn de symptomen bij haar minder erg, met enkele plekken en zweren in haar gezicht.”

Kayley maande mensen aan om geen “idioot” te zijn en vaccinaties te negeren die alles zo eenvoudig kunnen maken.

“Denk aan het risico waarin je andere hulpeloze kinderen blootstelt, die te jong zijn om gevaccineerd te worden”, zei ze.

Het is aangewezen dat alle ouders de voorgeschreven inentingen opvolgen om hun eigen kinderen en die van anderen te beschermen tegen voorvallen zoals bij Kayley en Elijah.

Het is belangrijk om te beseffen dat je niet alleen je eigen kinderen in gevaar brengt, maar ook andere hulpeloze kinderen.

Vind jij dat alle kinderen ingeënt zouden moeten worden?

Pasgeboren baby werd gevonden in de laadbak van een pick-up. Verpleegster werpt 1 blik op hem en weet meteen waar hij vandaan kwam.

Mama van 4 in seconden gescalpeerd na simpele vergissing – nu waarschuwt ze alle vrouwen.