in

Geweldig nieuws: Nieuwe Amerikaanse wet maakt het een misdrijf om honden in de koude buiten te laten.

De meeste hondeneigenaars houden ervan om hun viervoetige vrienden bij hen in huis te hebben – we zien hen als een familielid. Maar andere hondeneigenaars verkiezen om hun honden dag en nacht buiten te houden. In sommige gevallen worden de honden minstens in huis toegelaten wanneer het echt te koud wordt. Maar sommige honden moeten zelfs in extreme omstandigheden buiten blijven.

Dat lokte bij dierenliefhebbers sterke reacties uit.

Lees ook  3-jarig meisje overreden door oma. Terwijl ze naar de spoedafdeling wordt overgebracht, begint politieagent te bidden.

Maar een wet in Pennsylvania maakt nu een einde aan de discussie – en dat is geen dag te vroeg! Het is jammer dat beleidsmakers deze stap moeten nemen om honden tegen hun eigenaars te beschermen. Maar nog al te veel honden moesten tijdens strenge winters buiten verblijven.

De wet verstrengt de boetes ingeval van dierenverwaarlozing.

De wet is erg eenvoudig: als de temperaturen boven de 32 graden of onder de 0 graden zijn, mag de hond niet langer dan 30 minuten alleen buiten gelaten worden.

Lees ook  Buschauffeur tilt de doodsbange jongen op, seconden later legt de camera een nachtmerrie vast

Diereneigenaars die deze wet overtreden riskeren hoge boetes en zelfs gevangenisstraffen.

Wat een geweldig nieuws! Vind jij dat meer landen dit voorbeeld zouden moeten volgen? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met je vrienden!

De hond negeert zijn baasje, maar als ze sorry zegt, is zijn reactie daarop is hartstikke leuk!

Verwilderde kat werd in kelder gevonden met 2 kilo vacht – kijk nu deze ongelofelijke transformatie.