in

Gewapende overvaller Albert Heijn treft net de verkeerde en wordt snel overmeesterd

Een 36-jarige overvaller dacht afgelopen dinsdag de Albert Heijn in Mill (Noord-Brabant) te kunnen overvallen. Waar hij niet op gerekend had, was de beroepsmilitair die achter hem in de rij stond, bericht De Limburger.

Vlak voor sluitingstijd stond de man rustig zijn boodschappen in te pakken toen voor hem een klant de kassamedewerker met een mes bedreigde en een greep in de kassa deed.

De man wachtte eventjes af en viel daarna de overvaller aan. Eenmaal tegen de grond gewerkt, kreeg de militair hulp van het personeel. Even later werd de overvaller aangehouden door de politie.

Lees ook  Zó ziet de knappe Anna Nooshin eruit met blond haar

De krant bericht dat de politie nog druk bezig is met het onderzoek. Ze lieten bij monde van een politiewoordvoerster weten dat de klant en personeel goed werk hebben verricht door de overvaller te overmeesteren en daarna in bedwang te houden.

Toch raadt de politie aan om in dit soort gevallen je aan het RAAK-principe te houden. Rustig blijven; overvallers komen niet voor mensen, maar voor geld. Accepteren; pleeg geen verzet en ga er altijd van uit dat wapens echt zijn. Afgeven; geef wat de daders vragen, geld en goederen zijn vervangbaar. Kijken; neem zoveel mogelijk kenmerken van de daders op.

Lees ook  2 maanden oude puppy werd tot op het randje van de dood mishandeld, maar haar honger houdt haar in leven.

De militair wil anoniem blijven en is door de bedrijfsleiding bedankt voor zijn snelle en adequate optreden.

Hieronder kan je zien hoe de overvaller wordt overmeesterd en in bedwang gehouden.

De jongen sterft bijna na het eten van de zelfgemaakte hamburger van zijn moeder – nu waarschuwt ze anderen

5 overvallers vallen een jonge vrouw aan, deze 88-jarige gepensioneerden laat ze dan rennen voor hun leven