in

Gevangen vossenwelpje wacht geduldig om hulp. Kijk nu het prachtige moment wanneer de redders eindelijk arriveren.

Het wildleven op onze planeet moet al jaren vechten tegen de gevaarlijke hindernissen die de mensen creëerden. Een van de voornaamste redenen waarom we geen afval zouden mogen laten rondslingeren is omwille van de schade die het dieren kan aanrichten. Toen dit babyvosje in een voetbalnet kwam vast te zitten, was dat voor iedereen een wake up call dat zelfs dingen waarvan we het niet meteen vermoeden gevaarlijk kunnen zijn voor dieren.

Gelukkig voor dit vosje werd het team van Wildlife Aid gealarmeerd en kwamen ze snel ter plaatse om het diertje uit z’n benarde situatie te redden. Het pootje van de vos zat vreselijk in het net gewikkeld en was wellicht verwond, dus begon een man de touwen voorzichtig door te snijden om zo weinig mogelijk extra schade te veroorzaken.

Lees ook  Verpleegster troost terminale kankerpatiënte door favoriete liedje te zingen – beelden ontroeren miljoenen

De medewerker van Wildlife Aid laat ook nog weten dat 70 procent van de jonge vosjes hun eerste verjaardag niet haalt. Dit is wellicht te wijten aan andere menselijke gevaren zoals auto’s en jagen.

De vos lijkt erg dankbaar na zijn bevrijding en kijkt de man aan met grote dankbare ogen. Het is moeilijk om deze baby niet te willen oppakken en te knuffelen!

Lees ook  Waylon: 'We hebben deze plek niet verdiend'

Het is best een operatie om de vos uit het net te bevrijden maar uiteindelijk slagen ze toch in hun opzet. Nadat ze zijn wonden schoon hadden gemaakt, lieten ze hem terug vrij in het wild. Hopelijk blijft hij uit de problemen en wordt hij een van de 30 procent vosjes die wel hun eerste verjaardag halen.

DEEL deze video als ook jij het indrukwekkende werk van Wildlife Aid steunt!

Heb jij of iemand in je gezin wel eens last van aften? Met deze tip kom je er voor altijd vanaf!

98-jarige moeder verhuist naar verzorgingshuis om voor 80-jarige zoon te zorgen – het tweetal is onafscheidelijk