in ,

25-jarige man krijgt baksteen naar hoofd gegooid van 4 meter hoog

Een 25-jarige man uit Apeldoorn kreeg gisteren tegen 12.00 uur de schrik van zijn leven. Vanaf een 4 meter hoger gelegen fietspad smeet een andere man op klaarlichte dag een grote baksteen kapot op zijn hoofd.

Het incident vond plaats aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn, achter het Centraal Station, op het plein voor Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Aventus.

De kracht waarmee de baksteen op het hoofd van het slachtoffer terechtkwam, was zo hevig dat de steen doormidden brak. De dader maakte zich na het incident direct uit de voeten.

Hevig bloedend
Het slachtoffer is hevig bloedend naar de huisartsenpost gebracht waar hij aan zijn verwondingen is geholpen. Naar het zich laat aanzien vallen verdere gevolgen voor het slachtoffer relatief mee.

Lees ook  Meisje (1) sterft na spelen met afstandbediening - nu wil moeder anderen waarschuwen

,,Het had veel erger kunnen aflopen’’, meldt politiewoordvoerder Sven Strijbosch, ,,dit was echt levensgevaarlijk.’’

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De politie heeft nog geen signalement van de dader en roept getuigen op om zich te melden. Strijbosch: ,,We hopen dat mensen die iets weten of wat hebben gezien, zich melden.’’

‘Man was kansloos’
Een getuige die anoniem wenst te blijven, zegt dat hij heeft gezien dat er twee jongens op de brug stonden, van wie er één de steen met flinke kracht bewust naar beneden heeft gegooid naar het slachtoffer dat op de grond zat.

Lees ook  ICT’er en thuiswerker Armando (26) doodgestoken bij ommetje: ’Geen woorden voor’

Een andere getuige (ook hij wil niet met zijn naam in de media) zegt: ,,Het slachtoffer schreeuwde dat hij doodging en dat hij de dader kende.

Hij heeft de steen nooit zien aankomen. Groepjes jongens die beneden stonden, gingen er als hazen vandoor.’’

Geen verdachte aangehouden
Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De politie heeft nog geen signalement van de dader en roept getuigen op om zich te melden.

,,We hebben helaas nog geen verdachte kunnen oppakken en er is betrekkelijk weinig informatie bekend, dus we hopen dat mensen die iets weten of wat hebben gezien, zich melden.’’

Politie zoekt man die bij verschillende garages poept in auto’s

Heitje voor karweitje werd twee jonge meisjes (8) in Coevorden fataal: ‘Het is verschrikkelijk’