in

Getrouwde vader van drie kinderen draagt elke dag rok en stiletto’s naar werk

Een getrouwde vader van drie kinderen draagt elke dag een rok en stiletto’s om genderstereotypen aan te kaarten.

Mark Bryan (61) is een Amerikaanse robotingenieur die momenteel in Duitsland woont. Hij is net zoals ontelbare andere mannen, behalve dat hij een enorme kledingkast met rokken en hoge hakken heeft.

Hij vindt namelijk dat kleding geen geslacht moet kennen. Dus op werk, thuis of in de stad trekt hij een rok en hoge hakken aan, omdat hij dat het leukst vindt.

In een gesprek met BoredPanda legde hij uit: “Ik kleed me zo omdat ik het kan. Gewoon om anders te zijn.

Ik heb altijd bewondering gehad voor de vrouwen die strakke rokken en hakken droegen. Niet s*xy, maar de kracht die ze uitstralen. Ik kleed me niet om s*xy te zijn, maar zoals elke professionele vrouw zou doen.”

Lees ook  Staatsbosbeheer: 'Zieke' herten zijn gewoon moe van de s*ks

“Voor mij is kleding unis*ks. Ik geef de voorkeur aan rokken boven jurken. Jurken staan me niet toe om de geslachten te mengen.

Ik geef de voorkeur aan een ‘mannelijke’ look boven de taille en een uniseks look onder de taille. Het draait allemaal om kleding die uniseks is.”

Mark – die meer dan 55.000 volgers heeft op Instagram – zei dat mensen er vaak van uitgaan dat er een s*ksueel element zit in de manier waarop hij zich kleedt. Hij geeft echter aan dat dit niet het geval is.

“Ik doe dit om niet-s*ksuele redenen. Mannen kunnen deze stijl dragen zonder als homo of queer te worden bestempeld.

Ik gedraag me niet als een mietje, wat een van de meest voorkomende opmerkingen is die ik van mannen krijg. Ze gaan ervan uit dat ik homo ben en een mietje totdat ze met me beginnen te praten.”

Lees ook  Dakloze hond valt binnen op bruiloft – bekijk de reactie van het koppel.

“Ik ben gewoon een doorsnee, normale, heteros*ksuele en gelukkig getrouwde man. Ik hou van mooie vrouwen, Porsche, en ik wil gewoon een rok en hakken in mijn dagelijkse garderobe hebben.”

Mark kan rekenen op de complete steun van zijn gezin. Zijn vrouw geeft vaak suggesties over wat hij moet dragen en zijn dochter zou graag af en toe zijn schoenen lenen.

Hij hoopt dat in de toekomst mensen niet meer naar kleding als synoniem van genderidentiteit zullen kijken.

Hij zei: “Ik ben oud genoeg om te herinneren dat de meisjes op school geen broek mochten dragen. Broeken zijn nu een unis*ks kledingstuk geworden. Dus waarom kunnen rokken en hakken niet uniseks zijn?”

Lerares schrijft ‘compleet waardeloos’ op rekentoets van zevenjarig jongetje

Rogier Smit deelt nu ook zelf foto zonder pruik en maakt bijzondere vergelijking