in

Gestolen bejaarde shedlandpony van Hans (75) is weer terecht: ‘Heel erg opgelucht’

De bejaarde shetlandpony die vorige week maandag zomaar uit de wei werd gestolen in het Brabantse Lierop, is weer terecht.

Dat meldt de politie dinsdagavond. “Een verlossend telefoontje”, reageert eigenaar Hans Hendrikx tegen Hart van Nederland.

De 75-jarige fokker maakte zich sinds de vermissing grote zorgen om het welzijn van zijn geliefde shetlandpony. Hans verzorgt de 31-jarige hengst al 25 jaar.

Er viel dan ook een last van zijn schouders toen hij hoorde dat zijn dier terecht is. “Wij waren heel erg opgelucht toen we het verlossende telefoontje kregen.”

Lees ook  Nieuw remedie tegen stress: de kantoorhond! Heb jij er al eentje?

Het is nog onbekend waar de pony is gevonden. Het dier verblijft op dit moment op een geheime locatie en zal in de komende dagen worden herenigd met zijn eigenaar.

Uit de wei gestolen
Vorige week maandag werd de hengst zomaar uit de wei gestolen. Het oude dier redt het niet meer op gras en hooi, Hans gaf de pony daarom iedere dag een emmer met speciaal voer.

Lees ook  Baasje wil 10-jarige corgi in laten slapen om plaats te maken voor nieuwe puppy

Hij vreesde daarom dat de shetlander zijn ontvoering niet zou overleven, omdat de dieven “totaal geen verstand van pony’s” hebben.

Het verhaal kreeg een bizarre wending toen Hans de dag na de diefstal werd gebeld met de vraag of de pony te koop is.

De fokker was ervan overtuigd dat de dieven achter het telefoontje zaten omdat hij paar dagen eerder deze vraag ook al kreeg. Tot twee keer toe liet Hans toen weten dat zijn shetlander echt niet te koop is.

Dieven vernielen graven op Groningse begraafplaats: ‘Meer dan honderd’

Arme mensen overlijden vaker aan corona: ‘Deze ramp kiest zijn slachtoffers uit’