in

Geslachtsdeel van baby geamputeerd nadat verpleegster besnijdenis verknoeit.

Het geslachtsdeel van een één maand oude baby moest geamputeerd worden nadat het gangreen ontwikkelde na een misgelopen besnijdenis in Egypte. Dat meldt de Britse krant Metro.

De vader van de jongen, Ashraf Helmi, verklaarde aan de lokale media dat hij met zijn zoon Mohamed naar een medisch centrum was gegaan om hem te laten vaccineren. Zijn familie overtuigde hem echter om zijn zoon te laten besnijden.

Hij zei dat hij ermee ingestemd had dat de ingreep door een verpleegster zou uitgevoerd worden omdat ze beweerde dat ze een dokter was.

De lokale media zegt dat de verpleegster de besnijdenis uitvoerde om een bonus van 2,75 euro te verdienen.

Lees ook  Wiskundige legt uit hoe hij fout in loterij ontdekte en 26 miljoen won in 9 jaar

Helmi verklaarde: “Ze deed het op de spoedafdeling en niet in een operatiezaal. Ik zorgde ervoor dat ik erbij was, want je hoort constant over misgelopen operaties.”

“Toen ze klaar was, trok ze het gaas erg strak aan en toen ik haar zei dat dat wel erg ruw was voor een kleine jongen, antwoordde ze:

‘Ik weet wat ik doe’”, voegde de vader eraan toe. Maar toen hij een zwelling opmerkte, ging Helmi terug naar het Manti Medisch Centrum in Cairo.

Daar zag hij de vrouw opnieuw, maar hij werd achterdochtig nadat ze hem zei om op een ‘dokter’ te wachten.

Lees ook  Ze spendeerden 2 maanden om de verdwaalde hond terug te lokken. Maar toen ze een klein meisje een poging lieten wagen gebeurde er iets magisch!

Enkele dagen later kreeg de kleine jongen een infectie en zijn vader bracht hem naar een ander ziekenhuis, waar ze zijn geslachtsdeel moesten amputeren omwille van de dodelijke infectie.

Helmi zei dat hij niet wist wat er aan de hand was in de operatiezaal totdat iemand hem zei: “Kom je dochter halen.”

De minister van volksgezondheid, Hamdi al-Tabahk, verklaarde aan de lokale media dat de verpleegster bekentenissen aflegde.

De minister zei echter dat de operatie had plaatsgevonden in het huis van de vader en niet in het ziekenhuis – een bewering die de vader ontkent.

De verpleegster werd aangehouden en er werd een onderzoek ingesteld.

Heldhaftige bouwvakker overmeestert daders mislukte overval op juwelier.

Gorilla trekt eigen haren uit van frustratie nadat ze 30 jaar in kooi zit opgesloten in winkelcentrum