in

Gerechtigheid voor Cailtyn de hond: Man die haar mishandelde krijgt 15 jaar gevangenisstraf

Het werd de gruwelijkste zaak van dierenmishandeling genoemd. Hond Caitlyn werd gevonden met haar mond dichtgesnoerd met duct tape. De plakband was dusdanig stevig vastgemaakt rond haar muil dat ze er ernstige verwondingen aan overhield.

Maar Caitlyn overleefde het. De hele wereld hoorde over haar verhaal en stond aan haar zijde.

Advocaat Ted Corvey was vastbesloten dat de persoon die haar had mishandeld, de zwaarst mogelijke straf zou krijgen.

WAARSCHUWING: De volgende beelden kunnen aanstootgevend zijn.

Het verhaal van de 15 maanden oude Caitlyn werd wereldbekend nadat ze ernstig gewond werd gevonden op de oprit van haar vorige eigenaar in North Charleston, Verenigde Staten.

Haar vorig baasje had haar aan een 41-jarige man verkocht voor slechts 10 dollar. De man had Caitlyn nog maar een paar dagen toen hij haar pijn deed. Zoveel pijn dat ze zelfs bijna stierf.

Ze rende weg van de man en werd op de oprit gevonden van haar vorige eigenaar. Toen ze gevonden werd, was haar muil vastgebonden voor 48 uur met stevige duct tape. Ze was ernstig gewond.

Lees ook  Gepensioneerde geschokt als ze na kankerbehandeling thuiskomt om factuur te lezen waarin staat dat ze dood is.

De tape was zo strak vastgemaakt dat de bloedtoevoer naar haar tong gestopt was.

“Dit is het ernstigste geval van dierenmishandeling die ik ooit heb gezien in mijn carrière,” vertelde Aldwin Roman, directeur van het Charleston Dierenasiel, toen hij Caitlyn voor het eerst zag.

Caitlyn had zoveel pijn dat ze zelfs niet kon eten of drinken. Op het eerste zicht waren de medewerkers niet zeker of ze haar verwondingen zou overleven, gezien het grote aantal dode zenuwen ernstige complicaties teweeg zou kunnen brengen. Caitlyn onderging verschillende operaties om haar tong en mond te redden.

Gelukkig eindigde het nog goed voor Caitlyn, en vandaag straalt ze weer. Ze is intussen een celebrity. Ze werd geëerd door People Magazine die aankondigde dat ze het beste overlevingsverhaal van 2015 had.

De littekens door de plakband zijn nog steeds zichtbaar, maar gelukkig heeft ze geen pijn meer. Ze werd geadopteerd door een liefdevolle familie die haar alles gaf wat ze nodig heeft.

Lees ook  Vrouw verrast ouders met verloving – wanneer ze verloofde zien worden ze helemaal gek.

En het verhaal eindigt hier niet!

Twee jaar lang, vocht Ted Corvey voor gerechtigheid. Hij was vastbesloten dat de man die haar zoveel pijn had gedaan, de zwaarst mogelijke straf zou krijgen wegens dierenmishandeling.

In maar 2017, lukte het hem eindelijk. De 41-jarige man kreeg een gevangenisstraf van 5 jaar, die hij zal eveneens zal uitzitten als een andere straf die hij kreeg van 15 jaar.

Ik denk dat dit een boodschap stuurt dat… we zo’n dingen niet langer tolereren,” vertelt Aldwin Roman aan Post and Courier.

“We gaan alles doen wat we kunnen binnen de wetgeving om dit te stopen, en dan gaan we onze wetten veranderen en hen strenger maken.”

Ik vind dit helemaal terecht, dat iemand die dieren zo zwaar mishandelt, een zware straf moet krijgen!

Deel dit verhaal als je ook vindt dat er zwaardere straffen moeten zijn voor dierenbeulen.

Kajakkers zien twee zeedieren met elkaar vechten – dat geloof je nooit!

11-jarig meisje weigert om geit zwanger achter te laten in de sneeuw – haar geniale reactie maakt van haar een heldin