in

Gepeste jongen (16) pleegt zelfmoord. Als mama laatste berichtje op zijn telefoon leest, stort ze in.

Hoe pijnlijk dit verhaal ook is, is het belangrijk dat het verteld en gehoord wordt. Daniel, 16 jaar, pleegde zelfmoord nadat hij het grootste deel van zijn leven gepest werd. Toen mama het laatste berichtje op zijn mobiel las, stortte ze in.

Pesten op school komt helaas vaker voor dan je denkt. Volgens een Nederlandse studie gaven basisschoolleerlingen in 2016 aan dat tien procent van hen gepest werd. In het voorgezet onderwijs ligt dat cijfer op acht procent.

De vaakst voorkomende vorm van pesten zijn beledigende opmerkingen of foto’s op de sociale media, maar ook pesten via sms is een hardnekkige kwaal.

Dat laatste is precies wat de jonge Daniel Briggs moest ondergaan, en dat zou hem uiteindelijk zijn leven kosten.

Daniel werd geboren in de Verenigde Staten en bracht er zijn jonge levensjaren door. Al tijdens zijn kinderjaren werd Daniel gepest, maar dat werd alleen maar erger toen hij naar de middelbare school begon te gaan.

Lees ook  Wrede dierentuin trekt klauwen leeuwenwelpje uit zodat kinderen met depressief dier kunnen spelen.

De tiener probeerde zich aan te passen, maar de pesterijen bleven duren. Hij werd niet alleen beledigd, maar ook bedreigd als hij bepaalde dingen niet wilde doen.

Daniel werd zowat met alles gepest, van zijn muzieksmaak tot zijn kledij.

“Ze zochten naar elk klein detail om zijn leven moeilijk te maken”, vertelde zijn moeder in de onderstaande video.

Na een sms van een student van dezelfde school werd het Daniel teveel en besloot hij om zich van het leven te beroven.

Daniel Briggs had eerder aan verschillende klasgenoten verteld dat hij van plan was om zelfmoord te plegen. Maar geen van de andere leerlingen reageerde of waarschuwde iemand.

De jongen was amper 16 jaar oud.

De familie van de jongen was kapot van verdriet. Na het overlijden van haar geliefde zoon controleerde de moeder zijn telefoon om iets te vinden dat eventueel aan de zelfmoord gelinkt kon worden.

Dat is het moment waarop ze de vreselijke ontdekking deed.

Lees ook  8-jarig meisje dood gesleept door trein nadat moeder haar onder wagons deed kruipen om bus te halen.

“Neem een pistool om jezelf neer te schieten”, schreef een leerling.

“Maak je maar geen zorgen, want dat zal ik doen”, antwoordde de gepeste jongen. “Doe het gewoon of hou je mond!”, was het antwoord.

De moeder van Daniel doet haar verhaal in de hoop om pesten compleet uit de wereld te helpen en dat niemand ooit nog hoeft te lijden zoals Daniel.

Ze heeft ook nog een belangrijke boodschap waar iedereen aan kan bijdragen:

“Als iemand zegt dat ze zichzelf op een of andere manier zullen kwetsen, doe dan iets! Zeg het iemand of praat met die persoon. Neem eventjes 15 minuten de tijd om met hen te praten. Als je niets doet, ben je net zo schuldig als de pestkoppen. Als je niet durft of bang bent dat er iets zal gebeuren, licht dan een volwassene in en stop niet totdat er iets ondernomen wordt!”

Duivels koppel stikte “ongewenste” vierling minuten na hun geboorte in plastic zakken.

BAM! Eerste zondag van 2019 en Rapper Sjors neemt nieuwe natuurfilm op