in

Gepensioneerde timmerman bouwt 20.000 kruisen voor de doden – vreemdeling leidt hem naar buiten naar een ongelooflijke verrassing

Greg Zanis, een 66-jarige gepensioneerde timmerman uit Illinois, weet het een en ander over persoonlijke tragedie; hij heeft er veel van dichtbij meegemaakt.

22 jaar geleden, vond hij zijn schoonvader vermoord op de bodem van een trap. Het verlies veranderde Greg’s leven voor altijd.

Later dat jaar werd een klein jochie uit de gemeente van Greg gedood door een verdwaalde kogel.

Greg gebruikte zijn timmermansvaardigheden om een ​​groot kruis te bouwen om de jongen te eren. Hij overhandigde het aan de rouwende moeder van het kind als zijn manier om respect te tonen.

Hij wist het toen nog niet, maar zijn kleine gebaar van mededogen zou zich in de loop van de tijd ontwikkelen tot iets veel groters …

De afgelopen 20 jaar reisde Greg door de hele Verenigde Staten om zijn met de hand gemaakte houten kruisen af ​​te leveren aan mensen die leden onder de ergste soorten tragedies. Hij doet dit om mensen te eren die het slachtoffer zijn geweest van zinloos geweld.

Lees ook  Dit stond er op het spiekbriefje van Famke Louise

Al met al heeft Greg in totaal 20.000 kruisen gebouwd.

Hij maakte onder meer dertien kruisen na de beruchte Columbine High School-schietpartij van 1999, 12 voor de slachtoffers doodgeschoten in de bioscoop in Aurora, Colorado, 49 na het bloedbad in de nachtclub Pulse in Orlando … de lijst gaat maar door.

Slechts enkele dagen na het bloedbad op het Las Vegas-muziekfestival – de dodelijkste massaschietparij die door een individu in de moderne Amerikaanse geschiedenis is gepleegd – bracht Greg bijna 80 uur door met het bouwen van kruisjes voor de 58 doden.

De vriendelijkheid van Greg Zani is niet onopgemerkt gebleven en veel mensen hebben hulde gebracht aan de onzelfzuchtige daden van de man. Dat gezegd hebbende, tot zijn eigen dochter toegaf dat het in zijn familie zijn tol eiste, omdat ze niet over de middelen beschikten om kruisjes te produceren zonder zichzelf financieel te benadelen.

Lees ook  Opeens grijpt oudere man zijn kruis – seconden later kijkt iedereen naar de dansvloer

Toch was de timmerman zelf niet van plan om te stoppen met de productie van het werk, omdat hij wist hoeveel het betekende voor degenen die in rouw waren.

In de nasleep van de Vegas-tragedie heeft het team van Fox5 Surprise Squad besloten om hulde te brengen met een speciaal geschenk. Het was niets dat Greg ooit eerder had ontvangen.

Bekijk de video hieronder om de hartverwarmende verrassing te zien:

Nou, dat heeft me tot tranen geroerd. Deel dit verhaal op Facebook als je denkt dat Greg hulde verdient van over de hele wereld. Heeft deze video je emotioneel geraakt? Laat het ons weten!

Soldaat krijgt te horen dat vlucht om stervende vader te zien geannuleerd werd, maar dan helpt onbekende man en doet wat niemand

3-jarig meisje verdwijnt in de bossen – na 15 uur zoeken benadert dove en blinde hond grootmoeder van meisje