in

’Gender reveal party’ loopt uit de hand: enorme bosbrand

De verwoestende bosbranden die op dit moment grote delen van de Californische natuur in de as leggen, zijn veroorzaakt door een ’gender reveal party’. Dat meldt de brandweer in de Amerikaanse staat.

Of er aanhoudingen zijn verricht, is niet duidelijk. De branden in en rond El Dorado werden in gang gezet door vuurwerk dat de bekendmaking van het geslacht van een aanstaande baby had moeten opluisteren. Bij deze feesten, die steeds populairder worden, gebeuren wel vaker ongelukken met vuurwerk. Soms zelfs met fatale afloop.

Lees ook  Schokkend ogenblik waarop dierenartsassistent hondje moet reanimeren nadat hij het geslagen had.

De brandweer heeft de bevolking van de getroffen gebieden er nogmaals aan herinnerd dat het niet verstandig is om onder deze omstandigheden vuurwerk te gebruiken in de kurkdroge natuur.

De brand begon zaterdagochtend in Yucaipa, 115 kilometer ten oosten van Los Angeles. Meer dan 200 campinggasten moesten afgelopen weekeinde met helikopters geëvacueerd worden. Ze raakten ingesloten door het vuur.

Lees ook  43-jarige stewardess overlijdt nadat ze tijdens een vlucht de mazelen opliep.

Een foto van de reddingsdiensten in Californië toont hoe zeker 20 van de campinggasten dicht op elkaar zitten in een Chinook-helikopter. Sommigen hebben snel nog wat bezittingen meegenomen.

Lieke (11) wordt op weg naar huis geschept, ze is op slag dood: ‘Had ik haar maar laten slapen’

Rutte over toename besmettingen: ‘Geen goede berichten’ Lockdown mogelijk!