in

Gemene bende steekt moeder en haar babyolifantje in brand.

Een foto van een volwassen olifant en haar kalfje die door een bende in brand werden gestoken, hebben een belangrijke Aziatische fotoprijs in de wacht gesleept. De schokkende foto toont hoe de twee wilde dieren van een menigte vluchten. Tijdens hun vlucht worden ze bestookt met bommetjes en vuurballen van teer.

De foto werd genomen door Biplab Hazra en draagt de titel: “Hel is hier.”

Ze werd gemaakt in het Bankura district van West-Bengalen, waar er een ernstig conflict tussen mens en olifant woedt.

De foto won uiteindelijk de wedstrijd. Hazra zei dat het kalfje het uitschreeuwde van verwarring terwijl ze voor de woedende menigte op de vlucht sloegen.

Lees ook  In plaats van de kinderkamer in te richten, gaan de ouders van deze baby op zoek naar een doodskist.

Biplab zei:

“Voor deze slimme, vriendelijke en sociale dieren die al eeuwen over het subcontinent dwaalden, is dit hier en nu de hel.

Het gebeurt vaak dat mensen die in de buurt van bossen leven naar verschillende methodes grijpen om de wilde dieren te verstoren en waardoor ze wraak willen nemen.

De onverdraagzaamheid en de bloeddorstigheid van bendes die kuddes gewoon voor het plezier aanvallen, wordt gesteund door zij die daadwerkelijk schade hebben geleden aan land, leven en eigendommen door ronddwalende olifanten. Bovendien is er nog de onverschilligheid van de overheid om deze crisis te erkennen.”

Lees ook  Deze koala had redding nodig, die kwam uit onverwachte hoek!

De oorzaak van het conflict is vooral gelegen in het feit dat olifanten geteelde gewassen boven wilde vegetatie verkiezen. Deze geteelde gewassen zijn immers rijker aan nutriënten.

We hopen dat deze foto ertoe kan bijdragen dat er eindelijk wordt ingegrepen. Het is ronduit hartverscheurend om dergelijke foto’s te zien.

Olifanten voelen een brede waaier van emoties, gaande van vreugde, speelsheid, rouw en verdriet.

DEEL dit bericht om mensen bewust te maken van de huidige olifantencrisis in India!

De eland ligt negen uur op de parkeerplaats van het winkelcentrum – dan ontdekken ze waarom

Vrouw adopteert een schattig, klein hondje en is geschokt tot wat hij uitgroeit. Wow!