in

Gemeente weigert trap voor oudere te bouwen dus deze man neemt het heft in eigen handen

Afgelopen zomer waren bewoners uit een buurt van de Canadese stad Toronto erg blij dat de gemeente een gemeentetuin zou gaan aanleggen in hun nabijgelegen park. Maar, ze waren minder tevreden over het feit dat de enige manier om er te komen via een stenen pad was, aldus CBC.

De gemeente installeerde nog wel een dun touw langs het pad, wat bewoners vast konden houden om naar beneden te gaan. Maar dat bood weinig hulp. Het was ontzettend moeilijk voor oudere bewoners om van de tuin te genieten, vanwege het steile en gevaarlijke pad.

Nadat een oudere vrouw viel en haar pols brak, vroeg Adi Astl gemeenteambtenaren of het mogelijk was geld opzij te zetten voor de bouw van een echte trap.

Niet waarschijnlijk, was het antwoord. Ze hadden de uitgaven van een vergelijkbaar project bekeken en de trap zou minimaal 43.000 euro kosten. “Ik dacht dat ze er een lift in gingen bouwen, of zoiets”, grapte Adi.

Lees ook  Nooit te veel kracht zetten als je puistje van een ander uitknijpt

Deze 73-jarige man wist dat hij zijn tijd beter kon spenderen dan met de gemeente te kibbelen. Dus besloot hij de trap zelf te bouwen! Hij kocht wat hout en samen met een andere bewoner bouwden ze hun eigen trap. De totale kosten? Rond de 350 euro. Totale bouwtijd? Ongeveer 14 uur.

Helaas vond de gemeente de trap geen goed idee. Omdat het niet aan de veiligheidsregels voldeed werd het project verwijderd en met markeringstape omringt.

Toch kwam er iets positiefs uit voort! De burgemeester was ook van zijn project op de hoogte en nam contact op met Adi. Er was een vergissing gemaakt in de geschatte onkosten. Het project waarop de schatting was gebaseerd was veel uitgebreider en ingewikkelder. Hij werd verteld dat er een betonnen trap zou komen, die rond de 6500 euro kostte.

Lees ook  10-jarig jongetje kan niet langer aanzien hoe zijn moeder mishandeld wordt en belt de politie.

De burgemeester bedankte Adi voor zijn doorzettingsvermogen en toewijding aan openbare veiligheid.

Binnen een paar dagen was de trap klaar, op tijd en binnen het budget. “Ik denk dat de burgemeester buitengewoon is. Dit is fantastisch”, vertelde Adi aan CBC toen de nieuwe trap werd onthult. Met een klein detail, “Maar, ik vond die van mij er beter uitzien.”

Dit is een prachtig voorbeeld van doorzettingsvermogen! Adi heeft ervoor gezorgd dat de hele buurt veilige toegang heeft tot de tuin. Vind je het ook zo’n geweldige actie? Vergeet dan niet dit bericht te delen met vrienden en familie!

Een jonge vrouw brengt vijf bevroren puppy’s mee naar huis en hoopt dan dat er een wonder gebeurt

Hert ziet een “ongewoon” dier in de achtertuin, wat er dan gebeurt is erg leuk om te zien!