in

Geit is kapot van verdriet en weigert van zijde van beste vriend te wijken.

Een diepbedroefde geit weigerde zijn vriend achter te laten toen ze onder een brug in Crewe in Engeland gedumpt werden. De dierenbescherming kwam ter plaatse nadat spoorwerkers de geiten onder het viaduct hadden opgemerkt. Inspecteurs van de dierenbescherming Nadine Pengilly en Naomi Norris arriveerden later om de geiten te redden.

Hoewel de geiten eerder levend werd gezien, is het niet duidelijk of de tweede geit overleed voor of nadat ze werden gedumpt. Om de geiten te kunnen verplaatsen, hadden de inspecteurs echter toestemming nodig van de overheid (wat overigens geldt voor alle veetransporten).

Lees ook  10 gevaren die het voortbestaan van de mensheid bedreigen: het coronavirus is er slechts één van

Toen ze de volgende dag terugkeerden, moesten er vier mensen aan te pas komen om de getraumatiseerde geit te verwijderen. De geit kon het gewoon niet verdragen van zijn dode vriend gescheiden te worden.

Twee personen moesten zijn hoorns vasthouden en de anderen leidden een touw rond zijn nek om te vermijden dat ze gestoten zouden worden.

Lees ook  Medicijn om griep te bestrijden in Japan is ‘duidelijk effectief’ tegen coronavirus, zegt China

De geit, die geen verwondingen had en in goede gezondheid leek, zal naar een kleine lokale boerderij verhuisd worden. Daar zal hij nieuwe vriendjes kunnen maken.

“Het was hartverscheurend om hem daar zo te zien staan, het lichaam van zijn vriend bewakend”, zei inspecteur Pengilly.

Laat je niet misleiden door de schattige foto’s van de gekloonde aapjes – ze zullen een leven leiden vol pijn.

Crowdfundingcampagne redt ontsnapte koe Hermien van de slachtbank.