in

Gehandicapt meisje verbannen uit kinderdagverblijf omdat ‘haar misvormde schedel andere kinderen bang zou maken’

Aan de moeder van een tweejarig Russisch meisje is verteld dat haar kind vanwege haar handicap niet naar de kleuterschool kan gaan.

De ouders van Sofya Zakharova kregen te horen dat de misvormde schedel van hun dochter andere kinderen bang zou maken, voordat ze werd geadviseerd om een ​​operatie te ondergaan om haar uiterlijk te verbeteren

De school zei dat het kleine meisje de operatie zou moeten ondergaan voordat haar ouders haar opnieuw konden inschrijven.

Haar operatie is echter vertraagd, waarbij experts waarschuwen dat de ontwikkeling van het kleine meisje zal worden vertraagd als ze niet de kans krijgt om sociaal met andere kinderen te communiceren.

Over de zaak gesproken, onderwijspsycholoog Ekaterina Belan zei tegen lokale media: “Hoe sneller ze de ervaring van interacties ervaart, hoe gemakkelijker het voor haar is om te gaan met de omstandigheden waarin ze leeft en groeit. Hoe meer interacties ze krijgt, hoe gemakkelijker het is aan haar om zichzelf te accepteren voor wie ze is. ”

Lees ook  Dronken ouders veroorzaken ongeval en laten dochter (1) in kritieke toestand achter

Het kind werd afgewezen voor een plaats op de kleuterschool in een dorp in het zuiden van Rusland.

Haar moeder, Svetlana Gizatullina, werd naar verluidt door de school verteld dat het feit dat haar dochter een vervormde schedel heeft en vingers en tenen die aan elkaar zijn gegroeid de andere kinderen zou kunnen doen schrikken, en dat ze een operatie zou moeten ondergaan voordat ze van gedachten zouden veranderen.

Svetlana en haar man Rasul Gizatullina – Sofya’s vader – wonen bij hun ouders, maar hebben geen water of gas om te koken en te wassen.

Lokale liefdadigheidsinstelling, de ‘Rainbow of Goodness’, nam de zaak op zich, maar de school weigerde nog steeds terug te gaan en zei tegen de moeder Svetlana Zakharova: “Eerst moet je een operatie regelen zodat ze naar de kleuterschool kan gaan als een gewoon kind.”

Lees ook  Kate ontdekt rare plek op neus – getekend voor het leven na operatie

Officieren van justitie onderzoeken nu wie de beslissing heeft genomen, en zoeken uit waarom artsen de noodzakelijke operatie nog niet hebben uitgevoerd ..

Het staatshoofd zei dat overheidsfunctionarissen de familie hadden bezocht in de hoop een appartement voor hen te vinden, zodat ze niet de winter doorbrengen in een koud huis.

Hij zei: “Ik begrijp dat als er geen tussenkomst van de stichting voor het goede doel was geweest, er hierover geen vergaderingen zouden zijn geweest, er geen verhuizing was. Het is al duidelijk dat de rechten van het kind en de ouders worden geschonden, en er zal nu een passende juridische beoordeling volgen.”

Sepsis: 3500 mensen overlijden er jaarlijks aan. Zo herken je het

Ik verloor 50 kilo dankzij een paar eenvoudige veranderingen: Hier zijn de tips voor gewichtsverlies die ik eerder had moeten weten