in

Gehandicapt meisje krijgt een nieuwe tv van de politie nadat haar oude gestolen werd

Voor veel mensen is de televisie een welkome ontspanning na een lange dag op het werk. Maar, voor sommige onder ons vervult de tv een essentiële rol in het leven, zoals het verhaal hieronder laat zien.

Afgelopen dinsdag werd in het dorp Glanerbrug bij een gezin ingebroken. Bij de inbraak namen de dieven een televisie mee, bericht de Politie Enschede op hun Facebook pagina.

Lees ook  30 pups gevonden in volgepropte koffer – opgesloten en verward

Die televisie was van Quinty, een zwaar gehandicapt meisje. Bij haar geboorte was er zuurstofgebrek waardoor haar rechter hersenhelft niet helemaal goed functioneert, aldus Tubantia. Quinty heeft hulp nodig met alledaagse bezigheden zoals eten en drinken.

Tijdens de week verblijft ze op een dagopvang, en zodra ze thuis komt gaat ze voor de televisie zitten. Ze is sterk afhankelijk van de televisie.

Het wijkteam Oost van de Politie Enschede was zo aangedaan dat ze besloten een nieuwe tv te kopen voor Quinty.

Lees ook  Parachutist stort neer na hartaanval in de lucht

Samen met Electro World Kortman deelden ze de kosten en maakten het gezin dolblij met de verrassing!

Het is een geweldig gebaar van de politie en de winkelier! Heel mooi om te zien hoe ze Quinty direct hebben geholpen met iets wat voor haar zo belangrijk is!

Visser ziet “boomstronk” in het water. Maar wanneer het dichter bij de boot komt, beseft hij dat er een hulpeloos lichaam aan het verdrinken is.

Feestganger in de shit na Koningsdag: ‘Hallo politie, ik zit in een dixi’